Frågor

Hur kan videokonferenser anvandas inom vard och omsorgsarbete?

Hur kan videokonferenser användas inom vård och omsorgsarbete?

Det sparar både restid och kostnader för miljön. Beräkningar på Akademiska visar till exempel att varje möte som görs via videolänk spar ungefär 20 kilo koldioxid. – Den största fördelen är att äldre anhöriga och handläggare på kommunerna slipper resa till sjukhuset, det spar både tid och är positivt ur miljösynpunkt.

Vilka grupper inom vård och omsorgsarbete kan ha användning av elektroniska hjälpmedel?

Med IT-stöd avses de informationstekniska hjälpmedel som kan vara allt från t ex vård- personalens handdatorer och administrationseffektiviserande mjukvara till vårdtagarens puls- registrerande trygghetsarmband.

Vilken lag i Sverige reglerar hur patientuppgifter hanteras Beskriv lagen kortfattat?

1 § Att en myndighet inom allmän hälso- och sjukvård under vissa förutsättningar är skyldig att lämna ut journalhandlingar och andra handlingar och uppgifter till en patient, framgår av tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen (2009:400). Lag (2009:525).

Vilka omvårdnadsåtgärder samt vilken omsorg utförs?

Omvårdnad baseras på respekt för integritet, värdighet och autonomi. Omvårdnadsåtgärder utförs i samband med det praktiska arbetet, i den dagliga kontakten, i omtanken, i olika aktiviteter samt i den stimulans person med demenssjukdom får.

På vilka sätt kan vård och omsorgsarbete vara ett ergonomiskt varierat yrke?

Inom vård och omsorg förekommer olika typer av arbete med ergonomiska utmaningar. Vårdyrken kan skilja sig åt, därför kan det inom varje yrke finnas olika belastande situationer. Många vårdyrken innehåller personförflyttningar. Det kan du läsa mer om under förflyttningskunskap.

Vilka lagar reglerar journalföring?

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2016:40) om journalföring och behandling av personuppgifter i hälso- och sjukvården trädde i kraft den 1 mars 2017. De nya föreskrifterna ersätter Socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 2008:14) om informationshantering och journalföring i hälso- och sjukvården.

Share this post