Populära

Hur far man bort talande text pa TV?

Hur får man bort talande text på TV?

I linjär tv är det tv-operatören som tar emot ljudspåret med uppläst text av SVT, och då kan de välja att,

  1. sända uppläst text som ljudspår vid sidan av det vanliga ljudet.
  2. lägga till uppläst text i ett program och sända programmet i en annan kanal.
  3. strunta i att sända uppläst text.

Hur får man bort syntolkning på SVT?

Du kan växla mellan att ha syntolkningen av och på medan du tittar på ett program. När du börjat titta på ett program sparas det under fliken ”För dig, fortsätt titta”. Du kan streama program via Airplay eller Chromecast om du har Apple TV eller Chromecast.

Hur får man text uppläst på Mac?

Välj Apple-menyn > Systeminställningar på datorn, klicka på Hjälpmedel och sedan på Talat innehåll. Markera kryssrutan Läs upp markering. Som förval läser datorn upp text när du trycker på kortkommandot alternativ-escape.

Hur får man bort berättarröst?

Stänga av berättarrösten Avmarkera kryssrutan Spela upp berättarröst på fliken Bildspel. Alternativt kan du klicka på Konfigurera bildspel ochunder Visa alternativ markerar du kryssrutan Ingen berättarröst.

Vad innebär syntolkning på tv?

Syntolkning är ett hjälpmedel främst för personer med synnedsättning, tidigare benämning-synskadade och blinda. Att syntolka är en audiovisuell tolkning som kan vara inspelad eller ske live, direkt. Syntolkning sker alltmer via TV, både i public service och de kommersiella kanalerna.

Vad menas med uppläst text Filmstaden?

Film med syntolkning och uppläst svensk text Användare av tjänsten tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte. Syntolkning och uppläst textremsa innebär att personer med synnedsättning och långsamtläsande ska kunna ta del av filmutbudet på en biograf.

Är uppläst korsord?

Uppläsning — Synonymer, betydelse och användning

  • framförande,
  • recitation,
  • deklamation,
  • föreläsning,
  • föredrag.

Share this post