Frågor

Vad gor tandlakaren pa en undersokning?

Vad gör tandläkaren på en undersökning?

Undersökningen ska visa om du har hål i tänderna, tandköttsinflammation, tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. I undersökningen ingår även upp till fyra röntgenbilder. Du får också tips om hur du ska sköta tänderna på bästa sätt för att förebygga problem.

Vad är Sjukhustandvården?

Om sjukhustandvård Sjukhustandvård/oral medicin är den gren inom tandvården som tar hand om dig som behöver ett särskilt omhändertagande, till exempel på grund av medicinska skäl, funktionshinder eller tandvårdsrädsla.

Vad gäller i tandvårdsförsäkringen?

Det statliga tandvårdsstödet består av allmänt och särskilt tandvårdsbidrag, samt högkostnadsskydd. Det finns som ett skydd mot höga kostnader, för att stimulera till förebyggande tandvård samt för att ge ökat stöd till dig med ökad risk för sämre tandhälsa på grund av din funktionsnedsättning eller sjukdom.

Vad ingår i en Basundersökning hos tandläkare?

Vid undersökningen kontrollerar tandhygienisten dina tänder och ditt tandkött, för att se om du har några problem som behöver åtgärdas, till exempel tandsten, karies eller tandköttsinflammationer. Du får också tips och råd kring hur du ska sköta om din munhälsa, för att förebygga problem i framtiden.

Vad kostar undersökning hos tandläkaren?

En undersökning innebär bland annat att tandläkaren eller tandhygienisten kontrollerar om du har hål i tänderna, risk för tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Undersökningen kostar vanligen mellan 905 kr och 1 500 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs.

Vad betyder oral medicin?

Ibland står ordet ”oral” på förpackningen, till exempel oral lösning. Det betyder att läkemedlet tas genom munnen. Det bästa är att sitta upprätt eller stå upp när du sväljer läkemedel.

Vad ingår i F-kort?

F-kort innebär att du för tandvård betalar samma patientavgifter som i hälso- och sjukvården, får högkostnadsskydd och frikort när du har betalat sammanlagt 1 100 kronor. Du ansöker om F-kort genom att din läkare skriver ett särskilt läkarintyg med en bedömning av din funktionsnedsättning eller sjukdom.

Hur får man grönt kort hos tandläkaren?

  1. -0.
  2. Du behöver ett läkarintyg (SOSFS 2012:16) för att ansöka om ett särskilt tandvårds-
  3. Du behöver även ett läkarintyg för att ansöka om F-tandvård.
  4. Beställningen av ditt tandvårdintyg (grönt kort) görs exempelvis av kommunens.
  5. Avgiften för den nödvändiga tandvården läggs samman med andra avgifter inom sjukvården.

Har pensionärer rabatt hos tandläkaren?

Högkostnadsskydd för pensionärer och tandvård Med det får du 50 procent rabatt på kostnader som överstiger 3000 kronor under en ersättningsperiod. Kostnader som överstiger 15 000 kronor berättigar dig till 85 procent rabatt på tandvården. Ersättningsperiod gäller under ett år från att behandlingen börjar.

Vad är Basundersökning tandhygienist?

Share this post