Ny

Vem arrangerade Abbas musik?

Vem arrangerade Abbas musik?

Gruppen bildas (1969–1972) Andersson och Ulvaeus arbetade tillsammans som musikproducenter och låtskrivare vid Stikkan Andersons skivbolag Polar Music före Abba-tiden, bland annat för Ted Gärdestad och Hootenanny Singers.

Varför stod Agneta och Anni frid mitt emot varandra i studion?

”Jag tror att förklaringen till att börja med var så enkel som att vi tillbringade så oerhört mycket tid i studion. Jag satte mig ned för att jag inte orkade stå längre. När Frida och jag sjöng tillsammans stod vi alltid upp, mitt emot varandra, och hade ögonkontakt.

Vilket år blev ABBA in i studion för första gången?

Från Wikipedia

Studioalbum av Abba
Inspelat Augusti 1974-mars 1975
Genre Pop Poprock Schlager
Längd 36:09 minuter
Språk Engelska

Hur många skivor sålde ABBA?

200 miljoner till 249 miljoner skivor

Artist Ursprungsland Bekräftat antal sålda enheter
AC/DC Australien 111,6 miljoner
Queen Storbritannien 103,9 miljoner
The Rolling Stones Storbritannien 94,8 miljoner
ABBA Sverige 57,8 miljoner

Vem har körat bakom ABBA?

– Jag ville fundera en stund när jag fick frågan, säger Birgitta ”Gittan” Wollgård 40-år efter turnén som blev en dundersuccé. Hon och maken Lasse hade semesterplaner som inte gick ihop med den späckade turnéplanen över hela världen.

Vem äger rättigheterna till ABBA?

Björn Ulvaeus har störst tillgångar Störst tillgångar har Björn Ulvaeus. Hans bolag Kopparnäset AB, som i sin tur äger en lång rad dotterbolag som bland annat äger rättigheterna till Abba-katalogen.

Varför skilde sig Benny och Anni-frid?

När Abba slog igenom var de fyra medlemmarna egentligen två gifta par; Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog, och Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson. Paren skilde sig med tiden och bildade familjer på annat håll, och det kan vara svårt att hålla reda på vem som var gift och fick barn med vem.

Vad hette ABBA från början?

Benny och Björn var båda medlemmar av två framgångsrika band, och jobbade med att skriva musik till flera kända artister. ABBA bildades 1969, fast de då hette Björn & Benny, Agnetha & Frida. Namnet ABBA togs inte i bruk förrän 1974. De släppte sin första gemensamma singel 1972.

Vilken musikstil är ABBA?

ABBA, popgrupp bestående av Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid (Frida) Lyngstad, bildad 1972 under gruppnamnet Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid. Namnet ABBA, som är bildat av initialerna i gruppmedlemmarnas förnamn, antogs 1973.

Share this post