Frågor

Nar kan man polera en Nylackad bil?

När kan man polera en Nylackad bil?

Polaren lackade hela bilen i höstas. Han blev rekommenderad 6 månader i värme innan lacken kunde anses fullt härdad. Och till mig har dom sagt minst 2 månader.

När kan man polera efter lack?

minst 1 dag…. iallafall för mig med vanlig rekond med polering i steg, vaxning i steg samt inte att glömma ordentlig tvättning innan….

Hur länge ska billack härda?

Vänta två dygn så är det ingen fara. Jag skulle vänta minst några veckor, om du vill att lacken ska härda ut ordentligt. Lacken är väldigt mjuk och känslig första veckan! Väntar du en vecka och bilen stått i minst 20 graders temp så kan du jobba med den utan att vara rädd.

Hur mycket vågar man polera?

Störst risk att gå igenom är på upphöjnader (läs brytningar) på t. ex. motorhuvar (på alla ställen där lacken är tunnare) frågan är hur många ggr en bil hinner helpoleras med roterande maskin och då lammull och grövre rubbing… max 2-3 ggr under sin livstid…..

När kan man Våtslipa klarlack?

Renovering av gammal lack Om lacken är gammal och behöver renoveras så börja med att våtslipa ytan. För detta används Norton Ice Q255 sliprondeller i korn 2000-3000. Dessa rondeller har ett skumgummiskikt som ger en mjuk och följsam slipning samtidigt som det absorberar rikligt med vatten.

När polera klarlack?

När vi låter lacken torka till dagen efter med medelsnabb härdare, så är den redo att polera ut lackskarvar osynligt. Så att vänta några 3 månader kan vara lite att ta i.

När kan man slipa billack?

Om det finns rost måste området slipas helt plåtrent. Använd slippapper K 120 eller grövre om det är segt. Om bilen är lackad med en termoplastisk 1K akryllack (amerikanare från 70-, 80- och 90-talen) eller en inte helt uthärdad syntetlack (europeiska bilar från 70 och 80-talen) måste all lack slipas bort.

Hur lång tid tar det för lack att torka?

Dom flesta verkstäderna torkar lacken i en ugn där den blir torr på ca: 30min. vid en objekttemperatur på 65 grader. Dom flesta har också en IR-tork för torkning av grundfläckar, punkttorkning vid rinningar och små lackeringar.

Hur tvättar man en Nylackad bil?

Tänk på att en nylackerad yta inte är helt härdad förrän efter runt 60 dagar. Undvik att tvätta bilen de tre första dagarna och använd då efter det enbart vatten, inget schampo och absolut inte högtryckstvätt. Efter ca en vecka kan du börja använda ett milt schampo, men använd inte högtryckstvätt.

När kan man vaxa en Nylackad bil?

Man bör alltid vänta minst 2 veckor innan första riktiga tvätten (Går självklart att spola av med vatten innan, men undvik avfettning) Det tar ett tag innan lacken härdat ordentligt och klarar påfrestningarna. Vaxet bör du vänta med iaf 3 veckor innan du använder det för att vara på den säkra sidan.

Hur mycket polermedel går åt?

Kör ut polermedel tills endast en tunn oljehinna kan skönjas. Därefter torkar du av ytan med en mikrofiberduk. När det känns som om det inte är mer polermedel i trissorna så tar du helt enkelt ett par klickar till och fortsätter på nästa panel.

Hur många gånger kan man polera?

Hur ofta ska man polera bilen? – Jag rekommenderar två gånger per år. Vaxet håller i regel inte längre än så. Det gäller i regel alla bilar.

Share this post