Populära

Vilka Apollo exploderade?

Vilka Apollo exploderade?

När syret läcker ut i rymden Det var James Lovell, en av tre astronauter ombord på Apollo 13, som sade just detta till markkontrollen när syretank 2 exploderade. Det blev ingen månlandning. Istället blev det en kamp mot klockan för att få syret att räcka och få hem astronauterna levande.

Vad kostade apolloprogrammet?

Enbart Apolloprogrammet kostade ca $150 000 000 000 (150 miljarder dollar) i dagens penningvärde.

Vilken fas hade månen när de första astronauterna landade?

Apollo 11

Statistik för uppdraget
Besättning 3
Befälhavare Neil Armstrong
Pilot Michael Collins (kommandomodulen) Edwin ”Buzz” Aldrin (månlandaren)
Armstrong, Collins och Aldrin

Vad hette Månlandaren 1969?

Klockan 21.17 svensk tid den 20 juli 1969 tog den amerikanska månlandaren Örnen mark på månen. Nästa dag klockan 03.56 landsteg astronauten Neil Armstrong som den första människan på månen.” Ett litet steg för människan, men ett stort steg för mänskligheten”.

Vilka rymdfärjor har kraschat?

Det uppdagas snart att orsaken till katastrofen är ett banalt fel – och att de sju astronauterna ombord var vid liv under de första sekunderna av det flammande infernot. Den 28 januari 1986 exploderar rymdfärjan Challenger i ett gigantiskt klot av eld.

Vilken rymdfärja exploderade?

Rymdfärjan Challenger exploderade 1986, bara några minuter efter start. Hela besättningen omkom. Senare visade det sig att det var en packning som inte tålde det kalla vädret som orsakade olyckan. 2003 brann rymdfärjan Columbia upp i samband med landningen.

Hur lång tid tog resan till månen 1969?

Besättningen på Apollo 11: Neil Armstrong, Michael Collins och Buzz Aldrin. Resan till månen och tillbaka tog åtta dagar. Astronauterna återvände den 24 juli. När de nått månens omloppsbana klättrade Armstrong och Aldrin in i en månlandare kallad Eagle.

Vilket rymdskepp sprängdes?

Challenger (OV-99) var den andra av den amerikanska rymdflygstyrelsen Nasas rymdfärjor som togs i bruk, efter Columbia. Dess jungfruresa skedde den 4 april 1983. Challenger hann göra nio uppdrag innan den exploderade under uppskjutningen den 28 januari 1986.

Share this post