Ny

Vad gor Huvudmunstycke?

Vad gör Huvudmunstycke?

Munstycket har till uppgift att reglera bensinflödet och beroende på storleken på hålet så släpper olika munstycken igenom olika mycket bensin. På detta sätt så kan man justera hur mycket bensin som motorn ska få.

Hur man justerar förgasaren?

Skruva sakta IN luftskruven och motorn skall då börja gå ojämt så att man måste ”leka” med gasen för att hålla den vid liv. Justera sedan luftskruven sakta UT 1/4 varv åt gången tills du når max varvtal (1-3 varv ut). Nu skall motorn svara rappt och utan fördröjning.

Hur höjer man tomgången?

Börja med att plugga vacuumröret på förgasaren, det som skall kopplas till originalluftfiltret, så kanske du får tillbaka tomgången. Röret syns på bilden och sitter till höger om gasspjällsfjädern.

Vad är bestycka förgasare?

Varva nu långsamt upp motorn från 2000rpm till 3000rpm. Om förgasarna ”nyser” så har du förmodligen för små lågfartsmunstycken. Dvs om övrig bestyckning är hyfsat rätt och inga tjuvluft läckage finns. Om du istället får avgasknallar, så tyder det på för fet bränsleblandning.

Vilket Huvudmunstycke?

huvudmunstycket (Sitter oftast i mitten, längst upp om förgasaren är upp & ner). Kolla du riktig, riktig noga på den så ska du se ett par siffror på munstycket. Det berättar vad för storlek det är på munstycket. Det kan stå allt från 30 till 200, även mer!

Vilket munstycke ska man ha?

Det är ingen ide att fråga vilken storlek du ska ha på munstycket, för det kan ingen veta utan det ända dem kan svara är t. ex. ”runt 80-90” och då får du köpa en munstycke sats och prova dig fram (finns att köpa på twostoke.se).

Hur justerar man tomgången?

Skruva den inåt om tomgången är för låg så att mopeden hela tiden vill dö, om den varvar för mycket utan att du rör gasrullen så skruvar du tomgångsskruven utåt för att tomgången skall bli lägre. Efter att motorn har blivit varm så avaktivera choken och så är det dags att justera in luftskruven.

Hur justerar man Trottelnålen?

För att justera trottelnålen behövs en stjärnmejsel av mellanstorlek samt en lämplig tång. Man når förgasaren genom bagageluckan under sätet. Öppna luckan i botten och förgasaren blir tillgänglig. Lossa nu de två stjärnskruvarna till förgasar- locket.

Vad gör en Tomgångsmotor?

Tomgångsmotorn är bara en liten elstyrd ventil där öppningen styrs av bränsledatorn, Ett litet gasspjäll bara. Om du pluggar den, eller rycker bort elkontakten kan du ställa tomgången med spjällets stoppskruv. Det blir dålig tomgång när den är kall. Har du A/C höjs normalt tomgången något när kompressorn kopplas i.

Hur fungerar Lågfartsmunstycke?

Svar: Luftskruven på en förgasare fungerar som en bränsleblandningsskruv – fast tvärtom. Om man drar in luftskruven så stryps luftflödet in i förgasarens lågfartskanal och då blir blandningen fetare. Lossar man på luftskruven kommer det in mer luft och blandningen blir magrare.

Vad gör Lågfartsmunstycke?

Lågfartsmunstycket och luftskruven kontrollerar bensinblandningen från 0 till 1/8 gas. Men de har fortfarande lite effekt från där till full gas. Skruva på luftskruven in och ut för att få din rätta blandning med bensinen. In för mindre och ut för mer luft ( på de flesta förgasarna ).

Hur väljer man rätt munstycke?

Hitta rätt huvudmunstycke. Välj ett huvudmunstycke 10 strl större än original och arbeta dig sedan nedåt. Med ett för stort huvudmunstycke kommer moppen ”bröla” och få ett svart och sotigt tändstift. Med ett för litet munstycke kommer moppen ej att orka varva ut och tändstiftet blir vitt/grått.

Share this post