Frågor

Far man aka gratis pa bussarna?

Får man åka gratis på bussarna?

barn och unga gör lika många och lika långa resor som innan satsningen. Barn och unga gör i snitt 3 resor per dag, reser 2-4 km/resa med en restid på 10-20 minuter/resa såväl före som efter införandet av gratis buss. bilresor. Av cirka 8-9 tillkommande bussresorna per 100 resor har 5 cykelresor och 3 bilresor ersatts.

Kan man lösa biljett på bussen?

Om du ska resa inom stan med grön stadsbuss och inte har köpt biljett i förväg kan du använda ditt betalkort och blippa det mot biljettläsaren på bussen. För att det ska fungera behöver ditt betalkort ha symbolen för kontaktlös betalning (fyra vågor på kortet).

Hur aktiverar man en bussbiljett?

Du aktiverar biljetten genom att blippa kortet på biljettläsaren ombord på våra bussar, i biljettautomaterna, via ”Köp biljett” på hemsidan, eller hos kundcenter och ombud. Kom ihåg att du måste aktivera dina oaktiverade biljetter inom ett år från köptillfället.

Hur aktiverar man sitt månadskort?

Det gör du i en biljettautomat som finns på stationen eller via vår webshop. Har du en 30-dagarsbiljett så aktiverar du den första dagen du reser, därefter är biljetten aktiverad under hela perioden.

När åker man gratis på SL?

Barn som är under 6 år reser alltid gratis. Av säkerhetsskäl får de dock aldrig åka ensamma. Barn som är under 7 år får åka gratis tillsammans med en annan person som är över 7 år och har en giltig biljett. Barn och ungdomar får resa till rabatterat pris från och med att de fyller 6 år till den dag de fyller 20 år.

Kan man betala med bankkort på regionbuss?

Ombord på regionbuss: Kunder som inte vill använda våra digitala kanaler och som börjar resan med regionbuss kan köpa biljett med betalkort ombord av föraren, precis som idag.

Hur betalar man på bussen Länstrafiken?

Det går bra att betala med kontokort på bussen både när du köper enstaka biljetter och när du vill ladda kortet med resor eller reskassa. Giltiga kontokort är: Visa, Mastercard, Eurocard. För Maestro och Visa electron gäller endast onlineköp. Har du endast kontanter hänvisar vi dig till någon av våra busstationer.

Hur skannar man med mobilen på bussen?

Från och med den 16 april behöver du inte längre visa din mobilbiljett för föraren. Istället aktiverar du den direkt i bussens automatiska läsare. Snabbt, enkelt och smidigt.

Hur betalar man med mobilen på bussen?

Köp din biljett Du aktiverar ditt betalsätt med några få uppgifter direkt i mobilen, därefter är det enkelt att betala med bankkort eller faktura. Senast använda betalsätt sparas som förval, men det är lätt att byta vid behov. Vid köp med kortbetalning måste CVC-kod anges vid varje köptillfälle.

Hur länge gäller Accesskortet?

Fyller du på ditt Accesskort eller köper periodkort som du inte aktiverar, går värdet förlorat efter 60 dagar. Detta gäller alla periodkort och reskassa som fylls på via internet. Saldot nollställs och pengarna går till SL.

Hur använder man resekortet?

Biljetter som är laddade på ett resekort aktiveras automatiskt när du blippar resekortet. Det innebär att oaktiverade biljetter som du använder för första gången aktiveras när du blippar resekortet i biljettläsaren.

Share this post