Allmänning

Hur man bygger Altanracke?

Hur man bygger Altanräcke?

BYGGA ALTANRÄCKE

  1. Tänk på avståndet mellan stolparna. Det är stolparna som bidrar med fästpunkter till räcket och det är viktigt att avståndet mellan stolparna är jämnt för att få samma vinklar om du väljer att bygga ett kryssräcke.
  2. Välj rätt skruv.
  3. Följ reglerna i din kommun.
  4. Underhåll.

Hur fäster man överliggare?

Överliggare läggs på de snedsågade stolpkrönen, positioneras och skruvas till stolpe med vinkelbeslag alternativt mot fästplatta av trä. Överliggare ska inte skruvas fast från ovansida. Gängad förankringslängd på skruv väljs i förhållande till tjocklek på täckplatta.

Hur fästa överliggare altan?

Skruva fast överliggaren med rostskyddad trallskruv 4,8×55 mm. Det blir snyggast om du skråskruvar underifrån från stolpen in i överliggaren och är försiktig så skruven inte kommer igenom överliggaren. Enklare, men inte lika snyggt, är det att skruva överliggaren uppifrån.

Hur långt mellan stolparna på Altanräcke?

Anpassa också centrumavståndet mellan stolparna så att det inte blir för långt, så att räckets virke vrider sig. Mellan 80–120 cm är ett lämpligt avstånd mellan stolparna. Vilken typ av skruv/vagnsbult som används är också viktigt, speciellt i utsatta förhållanden.

Vilket virke till Altanräcke?

Till gångytorna rekommenderas impregnerad trall som är i träskyddsklass NTR/AB. Till staket kan du välja virke av gran med finsågad yta eller impregnerat i träskyddsklass NTR/AB. Stolpar som står i marken ska vara av impregnerat virke i träskyddsklass NTR/A.

Hur sätter man Stolpspjut?

Stolpspjut montering Med stolpspjut till sina stolpar slås bara stolpspjutet ner i jorden med en hammare. Lägg en träbit över, så du inte gör märken på ditt stolpspjut. Det är enkelt att montera stolpen i stolpspjutet. Det finns förborrade hål, så att skruvarna lätt kan fästas.

Hur långt mellan stolpar altan?

Anpassa också centrumavståndet mellan stolparna så att det inte blir för långt, så att räckets virke vrider sig. Mellan 80–120 cm är ett lämpligt avstånd mellan stolparna.

Hur monterar man stolpar?

Nergrävd i marken Det allra enklaste och absolut billigaste sättet är att gräva ett hål i marken, sticka ner stolpen och stampa runt den. Den metoden kan du använda som förstärkning och när livslängden är ointressant.

Hur tätt sätter man jordankare?

Sätt ner jordankaret i hålet. Banka jordankaret på plats genom att sätta i en slagkloss i hålet överst på ankaret. Använd en slägga. Stolparna sitter vanligtvis med ett avstånd på 1,5 – 2 meter.

Hur långt mellan staketstolpar altan?

Share this post