Frågor

Hur far man bort bruna flackar pa huden?

Hur får man bort bruna fläckar på huden?

Dermatologiska behandlingar såsom kemisk peeling och laserterapi kan bidra till att minska åldersfläckar: Kemisk peeling innebär att man använder en kemisk lösning (t. ex. AHA) i ansiktet, på halsen och händerna för att exfoliera huden (ta bort döda hudceller), stimulera tillväxten av nya hudceller och få fram ny hud.

Kan man skrubba bort pigmentfläckar?

I en kemisk peeling används olika syror för att behandla det önskade hudområdet. Genom att peelingen tar bort döda hudceller och den översta huden minskar uppkomsten av hyperpigmentering och pigmentfläckar. Djupare typer av kemisk peeling kan tränga längre ner i huden och ge mer resultat.

Vilken behandling är bäst mot pigmentfläckar?

Den bästa behandlingen för pigmentfläckar orsakade av ökad ålder och sol, är IPL-behandling. Vilken typ av behandling som är mest lämplig för just dina pigmentförändringar avgörs vid ett konsultationsbesök hos oss.

Hur får jag bort bruna fläckar i ansiktet?

Dessa går utmärkt att ta bort med en sorts ljusbehandling som kallas IPL intensivt pulserande ljus. Vid behandling på pigment absorberar de ljuset och det omvandlas till värme i de cellerna som innehåller för mycket pigment. Denna behandling passar både för ansikte, hals, dekolletage och händer.

Hur ser åldersfläckar ut?

Lentigo solaris som också kallas solfläckar eller åldersfläckar är väl avgränsade pigmentfläckar som är besläktade med seborroiska keratoser. Fläckarna syns mindre på en mörk hud, men på en ljus hud är de jämnt ljust bruna. De uppkommer främst i ansiktet och på händernas ovansidor.

Varför får man bruna fläckar på huden?

Lentigo solaris är ofarliga bruna pigmentfläckar på huden. De kallas också solfläckar och ibland åldersfläckar. Pigmentfläckarna orsakas av solens ultravioletta strålning. De bildas oftast på händernas ovansida och i ansiktet.

Hur sminkar man bort pigmentfläckar?

Problem: Pigmentfläckar

  1. 1 Har du stora pigmentfläckar kan du behöva neutralisera den mörka färgen först för att kunna täcka dem ordentligt.
  2. 2 Lägg på ett tunt lager och bygg upp så mycket som du behöver.
  3. 3 Lägg sedan en foundation som vanligt i ansiktet.
  4. 1 Använd en concealer som är till för området runt ögonen.

Hur motverka pigmentfläckar?

Använd en solkräm av hög kvalitet och se till att du inte tillbringar för mycket tid i direkt solljus. Glöm inte att solens stålar träffar dig även om du inte direkt solar. Använd därför regelbundet en hudkräm med SPF och smink med SPF för att minska uppkomsten av pigmentfläckar i ansiktet.

Hur blir man av med pigmentfläckar?

Pigmentfläckar behöver inte behandlas eftersom de är ofarliga. Om dina pigmentfläckar förändras, blöder eller infekteras så kan du kontakta din husläkare/vårdcentral eller hudläkare. Du kan få hjälp av en nätläkare med dina pigmentfläckar men i vissa fall kan du bli remitterad till en fysisk undersökning.

Hur behandla pigmentfläckar?

Pigmentfläckar och kemisk peeling Melasma är svårare att behandla om man haft den lång tid, och det finns alltid risk att den återkommer om man utsätter huden för sol. Att göra upp till fyra peelingar i serie är ofta bra vid melasma. Pigmentfläckar efter acne passar utmärkt att behandla med peeling.

Hur bleker man åldersfläckar?

Speciellt tydligt blir det när man får mycket fläckar på händerna eller dekolletaget. Lyckligtvis är det en väldigt enkel procedur att bleka bort pigmentfläckarna. Eftersom vi använder en helt unik IPL teknologi från Lumenis räcker det vanligtvis med 1-3 behandlingar för att helt bleka bort pigmentfläckar.

Share this post