Allmänning

Kan ske med hardare och bas?

Kan ske med härdare och bas?

Kemiska egenskaper När bas och härdare blandas samman till en epoxi påbörjas en kemisk reaktion som producerar värme, det kallas för exotermisk reaktion. Den omgivningstemperatur i vilken detta äger rum påverkar reaktionstiden. Högre temperaturer accelererar reaktionstiden, medan lägre temperaturer fördröjer den.

Vad kostar det att lägga Epoxigolv?

Beläggningen med epoxigolv blir då slät och slitstarkt. Vill man sedan tillverka ett halkfritt industrigolv kan man sedan lägga på kvartssand på golvet. Ett epoxigolv kostar mellan 400-700 kronor per kvadratmeter.

Hur är Biltemas golvfärg?

Golvfärgen är en vattenburen epoxibaserad 2-komponentsfärg som främst är avsedd för betonggolv, men rekommenderas även för trägolv och fiberplattor tack vare goda diffusionsegenskaper. Funkar både i bostäder och industrilokaler med lättare trafik. För att få en extra dekorativ effekt kan du använda färgflingor.

Hur målar man epoxy?

Så målar du med epoxifärg

  1. Grundarbete. Golvet du ska måla måste vara helt rent, torrt och fettavtvättat för att epoxifärgen ska fästa ordentligt.
  2. Blanda noga. Eftersom epoxifärgen består av två komponenter (bas och härdare) är det viktigt att blanda färgen ordentligt innan du använder den.
  3. Arbeta snabbt och metodiskt.

Hur lång tid tar det för epoxi att härda?

Det tar upp till en månad för epoxiprodukter att härda i rumstemperatur. Även efter denna tid finns det risk att ytan inte är fullt uthärdad. Tillför man värme ökar chansen för full uthärdning, normalt rekommenderas 40°C under 16 timmar.

Hur mycket värme tål epoxy?

Det tål hur mycket vatten som helst, värme ca 80 grader utan att det blir märken.

Vad är Epoxigrund?

Epoxi grundfärg spackel eller lack. Beroende på vilka typer av grundfärger man använder så kan det krävas fler lager av grundfärg. I sin enklaste och säkraste form så används en 2-komponents epoxigrund som både ger fäste och täthet.

Är biltemas golvfärg bra?

Jag har målat mitt dubbelgarage med biltemas färg och ja – det är väl skapligt hållbart.. fast det går att göra repor i det tämligen lätt men för det priset så kan man nog inte begära mer.. (Jag kollade runt med alla kontakter som jag har och oavsett märke på nån annan 2-komp färg så blev det minst dubbelt så dyrt..)

Hur lång tid tar det för resin att torka?

Efter 1 dygn kommer berlockerna att vara hårda. Det tar dock 3 dygn för den kemiska processen att vara helt klar hela vägen igenom. Berlockerna ska torka på ett välventilerat, dammfritt ställe.

Share this post