Blogga

Vad ar bra med engelska?

Vad är bra med engelska?

Engelska finns verkligen överallt, så du kommer att kunna kommunicera både med dem som har det som modersmål och med EFL (English as a Foreign Language)-talare runt om på denna stora planet. Du kommer att kunna hjälpa andra, kommunicera med en stor mångfald av människor och öppna alla slags livsdörrar för dig själv.

Varför ska vi ha mer engelska i skolan?

I skolan så måste man lära sig mycket engelska för att också kunna klara av gymnasiet och man kanske vill gå i en till skola och då måste man ha bra kunskap i t ex engelska. Man vill ju ha ett bra jobb som kanske innehåller att man ska kunna engelska bra.

På vilka sätt används engelskan i Sverige?

Engelskan i Sverige är ett sådant exempel. För många svenskar fungerar engelskan i praktiken som ett andraspråk. Engelskan är ett obligatoriskt skolspråk från tidiga år, och de flesta svenskar har mer eller mindre daglig kontakt med språket, som ständigt syns och hörs i reklam, spel och medier i Sverige.

Varför ska man rädda svenskan från engelskan?

”Ord efter ord bärs bort ut det hem som är vårt språk, och ersätts med anglosaxiska ungefärligheter. För det är givetvis engelskans stadiga innästling i både ordförråd och grammatik som har varit, är och kommer att vara vårt stora problem”. Anglifieringen av svenskan har pågått i decennier.

Varför lär man sig engelska i skolan?

Engelskan finns i elevernas dagliga miljö varför skolans engelskundervis ning mer och mer kommer att utvecklas till att engelska språket används som ett verktyg för lärande i en mängd olika sammanhang, inte enbart som ett skolämne för lärande om engelska.

På vilket sätt har engelskan påverkat svenskan?

Engelskan blir alltmer dominerande Vi lånar in allt fler engelska ord och uttryck: e-mail, date, swipe, tags. De flesta nyorden och de viktiga och frekventa orden i samhället är dock fortsatt svenska, och många lånord får försvenskad stavning och böjning: mejl, dejt, svajpa, taggar.

På vilket sätt används engelskan i Sverige?

Share this post