Ny

Kan man lamna tillbaka en vara utan kvitto?

Kan man lämna tillbaka en vara utan kvitto?

Det finns ingen lag som säger att du måste visa ett kvitto för att reklamera (klaga), det kan gå bra att exempelvis visa ett kontoutdrag. Däremot måste du kunna visa när du har gjort köpet, hos vem och till vilket pris.

Vad kan man kräva av butiken om man slängt kvittot?

Det finns inget krav på att man ska kunna uppvisa kvitto vid reklamation utan säljaren har en ovillkorlig skyldighet att ta emot din reklamation. Du har alltså mycket riktigt rätt att reklamera din vara utan att kunna uppvisa ett kvitto.

Kan man lämna tillbaka saker på Ikea utan kvitto?

Jag har blivit av med mitt kvitto, kan jag ändå returnera eller reklamera min vara? Om du inte har tillgång till ditt kvitto kan du ta med din vara till ett av våra varuhus så gör vi en individuell bedömning åt dig. 365 dagars öppet köp gäller på alla våra produkter utom måttbeställa produkter och livsmedel.

Kan man lämna tillbaka ett öppnat spel?

Även om du har öppnat kartongen och börjat använda produkten kan du lämna tillbaka den om du inte är nöjd (med vissa undantag).

Kan man få ut ett nytt kvitto?

Nej, det finns ingen lag som säger att du har rätt att få ett nytt kvitto om du förlorat det första. Du kan alltid fråga om butiken kan skriva ut ett nytt kvitto åt dig, men det är alltså ingenting du kan kräva.

På vilka varor finns inte öppet köp?

Butiken bestämmer reglerna för öppet köp och bytesrätt Det finns ingen lag som ger dig rätt till öppet köp eller bytesrätt. Öppet köp och bytesrätt är frivilligt för butiken att erbjuda, vilket också betyder att butiken kan bestämma vilka regler som ska gälla.

Vilka varor går inte att byta?

Det är många företagare som erbjuder öppet köp och/eller bytesrätt. Men det finns ingen lag som ger konsumenten rätt till öppet köp och/eller bytesrätt. Det är alltså frivilligt för dig att välja om du vill erbjuda konsumenter öppet köp och/eller bytesrätt.

Kan man lämna tillbaka monterade produkter till IKEA?

Det går bra att returnera en vara som är monterad om den är hel och ren. Kom ihåg att ta med inköpsunderlaget och om du handlade med kort, samma kreditkort du genomförde köpet med. Tänk på att en slutgiltig bedömning alltid görs på varuhuset och att returen måste ske inom tiden för öppet köp, 365 dagar.

Kan man lämna tillbaka spel?

Om du av någon anledning är missnöjd med ditt spelköp kan du returnera det inom 24 timmar efter första gången du spelar det, inom 7 dagar efter köpet eller 7 dagar efter ett spels release (gäller förhandsbokningar). Som sagt … är du inte nöjd med spelet så är det bara att lämna tillbaka det.

Kan man returnera en använd vara?

Om det är bytesrätt på en vara har du rätt att lämna tillbaka varan till butiken under tiden för bytesrätten och välja en annan vara i stället. Ibland blir du erbjuden ett tillgodokvitto när du vill byta varan. Då kan du köpa en ny vara i samma butik, men vid ett senare tillfälle.

Share this post