Rekommendationer

Hur oppnar man en tavelram?

Hur öppnar man en tavelram?

Möjligheten att öppna ramen finns därmed på baksidan. Fästena som håller bakstycket på plats finns i olika modeller, till exempel fjädrar, spännen och pins. Back loading-modeller är lämpade för alla slags typer av fotografier och bilder, framför allt sådana som är tänka att sitta kvar länge i ramen.

Vad väger en 50X70 ram?

Artikeldata

Produktnamn RAM SVART 50X70 CM
Artikelnummer 4152262A
Vikt 11.700000
EAN-nr 4024506616196
Netto vikt 11.25

Var köper man billiga ramar?

Hos Clas Ohlson hittar du snygga ramar som passar både till enstaka bilder och för montering i kollage. Det finns träramar och ramar i metall och plast. Välj det som blir snyggast till dina bilder. Vi har även tavellister och andra bildhållare.

Hur stor ska passepartout vara?

Storleken på passepartouten är helt upp till dig. Vad du tycker är snyggt, och vad du vill skapa för känsla. Vanligaste storleken är en kant på 4-6 cm men det finns som sagt inga rätt eller fel här. En bra tumregel är att en stor ram, ett mindre foto en och bred passepartout drar mer uppmärksamhet till bilden.

Vart köpa ramar?

På HORNBACH kan du köpa tavelramar och fotoramar i både liggande och stående format, i standardmått som: ram 30×40, ram 40×60, ram 50×70 eller ram 70×100, som finns i olika utföranden och material.

Vilken färg på ramarna?

Fördelaktigt om ramen har samma färg som en av de dominerade färgerna i inredningen. Till exempel samma som väggarna, eller samma som gardiner och eller dina mattor i rummet. Om ramen har samma färg som en av de dominerade färgerna, se då till att motivet i ramen har samma färg som den andra domenrade färgen.

Hur mäta passepartout?

Vill du istället rama in hela pappersmåttet då mäter du hela ditt pappersmått. Du har en bild som har ett mått som är 50x50cm och du vill ha 5cm passepartout runt om din bild. Då måste du addera 5cm på varje sida. Dvs totalt 10cm till ditt ursprungliga bildmått.

Hur gör man en Passpartou?

SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT KÖPA MÅTTBESTÄLLD PASSEPARTOUT

  1. MÄT DITT ORIGINAL OCH DIN RAM. Mät hur stort ditt original (bild) är.
  2. BESTÄLL OCH FYLL I MÅTTEN. Välj färg och fyll i måtten.
  3. MONTERA IHOP OCH HÄNG UPP PÅ VÄGGEN. När du får din passepartout levererad så börjar du med att passa in originalet i öppningen.

Share this post