Ny

Hur satter man upp konsoler?

Hur sätter man upp konsoler?

Sätt först upp en konsol och lägg hyllan på den. Lägg sedan vattenpasset på hyllan. Se till att hyllan är i våg och märk sedan ut på väggen längs hyllans undersida. Sätt sedan upp den andra konsolen så att konsolens övre kant är i nivå med markeringen på väggen.

Hur sätter man upp hyllor på betongvägg?

I sådana betongväggar måste man borra, plugga och sedan skruva eller spika. Men då får man också ett fäste som sitter som berget. Det är inte ovanligt att en vägghylla, en tung spegel eller ett väggur faller i golvet för att kroken eller skruvarna i betongväggen lossnar.

Hur sätter man upp saker i taket?

PLUGG – Du ska använda rätt typ Det finns riktigt många olika pluggar. Men med lite god vilja kan vi dela in dem i tre typer som passar till upphängning i väggar och tak. Universalpluggar: Har du de här i din samling kan du hänga upp det mesta, oavsett vad väggen är gjord av.

Hur stort hyllplan på konsoler?

Antalet konsoler beror på hyllans längd och på hur tunga de föremål är som man tänker ställa på den. För en hylla gjord av 16 mm spånskiva är rätt avstånd mellan konsolerna 40-60 cm. Med 18 mm massivt trä eller MDF skulle avståndet vara 50-70 cm och med 18 mm multiplexskiva kan man öka avståndet till 90 cm.

Hur ska konsoler sitta?

Konsolen ska som utgångspunkt täcka ¾ av hyllans djup, vilket de här konsolerna gör. Hyllan i exemplet är en meter lång. Och med tumregeln att konsolerna ska placeras 1/6 av längden in på hyllan markerar vi 17 cm in från vardera ytterkanten.

Hur mycket vikt klarar en konsol?

LASTFÖRMÅGA: De kraftigaste modellerna kan bära 5-8 kg per beslag (skruv) om hyllan är 25 cm djup. Men du får räkna med att de flesta inte klarar med än 2 kg per beslag (skruv) på en 20 cm djup hylla.

Hur borrar man i betongväggar?

För att borra i hårda material som betong och tegel måste du ha en särskild betongborr, den har ofta en blank yta. Till gula och röda plugg används 5,5 mm borr, till brun plugg 8 mm och till blå 10 mm. För att plastplugg ska expandera maximalt måste skruven vara minst 5 mm längre än pluggen.

Hur fästa Takkrok?

Så här monteras takkrokar och lampkrokar i tak: Borra ett hål på önskad placering. Avlägsna så mycket damm som möjligt med hjälp av en dammsugare och trasa. Placera sedan pluggen i hålet och skruva fast produkten.

Hur mycket klarar en Takkrok?

I annonsen står det självhäftande takkrok som klarar 20 kg. Det är en vanlig platskrok i verkligheten.

Share this post