Blogga

Varfor Spannmalsfri hundmat?

Varför Spannmålsfri hundmat?

När hundar utfodras med spannmålsfritt foder uppvisar många av dem förbättrad tarmfunktion och överlag ökat välbefinnande. Dessutom bidrar avsaknaden av spannmål till att hundar får lättare för att hålla sin optimala kroppsvikt, vilket motverkar en rad sjukdomar och hälsoproblem.

Vad är det bästa Hundfodret?

Bästa Hundfodret & Hundmaten 2022 » Bäst i test

  1. FourFriends Adult Hundfoder.
  2. Orijen Dog Orginal.
  3. Royal Canin Medium Adult.
  4. Purina PRO PLAN Medium Adult.
  5. High Prairie Canine Formula Hundmat.
  6. Eukanuba Nature Plus+
  7. Hundfoder Appetitt Adult Maintenance.
  8. Mästers Komplett Hundfoder.

Vilket torrfoder är bäst till valp?

Topp 9 bästa torrfoder för hund 2022

  • Orijen Dog Original.
  • Purina Pro Plan Medium Adult.
  • Royal Canin Medium Adult.
  • Canine High Prairie.
  • Magnussons Vuxens.
  • Carrier Regular.
  • Eukanuba Adult Large Breed Chicken.
  • Nutrima Vital Large Breed.

Är Magnussons torrfoder bra?

Så är Magnussons hundfoder bra eller dåligt? Vi kan utan tvekan säga att Magnussons hundfoder är ett bra hundfoder som dessutom är Svenskt tillverkat, med råvaror som till och med är av livsmedelskvalitet, vilket självklart är ett stort plus. Att fodret även är ugnsbakat gör det hela betydligt bättre.

Varför spannmålsfritt?

Hundar och katter är inte naturligt byggda till att äta foder med spannmål. Hund- och kattdjur ute i naturen äter kött, ben och lite bär, rötter och växter. Spannmål gör det billigare och smidigare att producera djurmat, men det gör inget bra i våra djurs kroppar.

Är spannmål bra för hundar?

Det är inte skadligt, och ser man till exempel till allergier så är det sällan hundar är allergiska mot just spannmål. Men visst är spannmål i hundfoder mest bulk och utfyllnad, vilket gör att foder med mycket spannmål har mindre av innehåll med näring som är viktigt för hunden.

Är Royal Canin spannmålsfritt?

Fodret är inte spannmålsfritt, men fodret Digestive Care är speciellt framtaget för känsliga magar. Högkvalitativa proteiner. Innehåller Omega-3 och Omega-6 fettsyror. Royal Canin är ett marknadsledande varumärke för hund- och kattfoder, och deras produkter säljs världen över.

Är Brit Care hundfoder bra?

Fodrets unika näringsämnen främjar både immunsystemet och hälsan samtidigt som de minska riskerna för allvarliga sjukdomar. Fodrets balanserade näringssammansättning tillgodoser det dagliga behov av vitaminer och mineraler och främjar en god hälsa. Brit Care är av hög kvalitet, näringsrikt och prisvärt.

Vilket hundfoder rekommenderar veterinär?

Jag brukar alltid rekommendera lammbaserade produkter eftersom det är ett lättsmält protein, men i vissa fall kan även fisk och kalkon vara bra, men jag föredrar lamm.

Kan man ge Vuxenfoder till valp?

En valp ska till exempel inte få i sig för mycket kalcium. Små hundar mår bra av att fodret inte tar så stor plats i magen och bitarna är anpassade till mindre munnar. Det går att ge valpen ett vuxenfoder, men då ska det vara angivet på förpackningen att fodret kan ges till hundar ”i alla livsstadier”.

Är Magnussons kattmat bra?

Med upp till 70% färskt svenskt kött får Magnussons kattmat inte bara en hög proteinkvalitet utan också en fantastisk smaklighet. Något som även faller även den allra kinkigaste gourmet-kissen i smaken!

Vilket är det bästa Torrfodret för katter?

Bäst i test är Eukanuba, tätt följt av fodren från Royal Canin, Hills Science plan och Orijen. De får alla höga betyg för sin fördelning av fettsyror, vitaminer och mineraler. Vissa märken innehåller mycket mer energi som katten kan tillgodogöra sig, vilket i sin tur gör att det räcker med en mindre mängd foder.

Share this post