Ny

Varfor far jag ont nar jag satter in en tampong?

Varför får jag ont när jag sätter in en tampong?

Samma sak gäller när du ska föra in en tampong. Det kan kännas trångt, strävt och ibland göra ont om det är torrt i slidan. Därför kan du prova att använda tampong när mensen är ganska riklig. Då är det mindre torrt och tampongen glider ofta lätt in med hjälp av mensblodet.

Kan man råka sätta in två tamponger?

Det är aldrig säkert att använda två tamponger åt gången eftersom det ökar risken för att drabbas av tampongsjukan (TSS). Om du glömmer bort att du redan har satt in en tampong och sätter in ytterligare en, kommer du snart att lägga märke till en obehaglig doft som orsakas av bakterier som ansamlas.

Hur tar man ut en tampong utan att det gör ont?

Det är lätt att ta ut tampongen: sätt dig på toaletten, håll i snöret och dra ut tampongen snett framåt (inte rakt ner). Om du känner ett lätt motstånd är tampongen inte helt genomfylld och det kan kännas obehagligt att försöka dra ut den. Låt den sitta kvar ett tag till.

Varför känns min tampong?

Det beror på att tampongen sitter i den mellersta delen av slidan där det finns relativt få känselkroppar. Den hålls på plats av musklerna i slidan och bäckenet. Om du känner tampongen, försök att trycka in den lite längre (var inte orolig, den kan inte försvinna in i kroppen).

Hur många tamponger per dag?

Det är viktigt att du byter tampong när den är fylld eller när den har varit inne i åtta timmar. Det är storleken på din blödning som avgör hur ofta du bör byta tampong. Under mensens första dagar, när blödningen är kraftigare, kan du behöva byta tampong var tredje till sjätte timme.

Hur känns det att dra ut en tampong?

Du behöver bara dra försiktigt men bestämt i snöret och tampongen bör glida ut utan problem. Om den verkar sitta fast när du drar i snöret och den inte glider ut på ett lätt sätt, kan du behöva låta den sitta kvar i ytterligare en stund. Den kan fortfarande vara torr.

Vad händer om man glömt att dra ut tampongen?

Om en tampong suttit för länge Just 6-8 timmar är en rekommendation som kan vara bra att hålla sig till, men det är ovanligt att drabbas av tampongsjukan även om tampongen sitter längre än så. Du kommer med största sannolikhet märka om du glömt kvar en tampong i slidan, du kan få illaluktande flytningar.

Share this post