Rekommendationer

Varfor ska man inte kopa piratkopior?

Varför ska man inte köpa piratkopior?

3 VIKTIGA SKÄL ATT INTE KÖPA PIRATKOPIOR Genom att köpa fejk stödjer du ofta en smutsig bransch där barnarbete, människohandel, droger och annan kriminalitet är vanlig. Kopior av smink, mat och medicin kan innehålla hälsofarliga ämnen som rentav kan vara livsfarliga. Piratkopiering bidrar till miljöförstöring.

Vad händer om man säljer fake produkter?

Att sälja kopior bryter bland annat mot upphovsrättslagen och varumärkeslagen. Den som har upphovsrätt till ett verk har också rätt att bestämma över verket, det vill säga huruvida fler exemplar av verket ska framställas och distribueras på marknaden. Det samma gäller för varumärken.

Hur ser man att adidas är äkta?

Man kan även avgöra om skorna är äkta eller inte genom att titta på insidan av hälen där dem tre adidas-strecken går. På äkta Yeezys så är dem färgade strecken en del av materialet och går hela vägen ner medan det oftast på fake varianterna är tryckt.

Vilka konsekvenser kan det bli av att köpa och sälja piratkopior?

Ett annat alternativ är att köparen går med på att varan förstörs och att denne eventuellt får betala ett skadestånd till företaget. Som köpare är det svårt att få någon ersättning från säljaren. Tullverket samverkar med andra myndigheter i Myndighetssamverkan mot piratkopiering.

Får man sälja Fake kläder i Sverige?

Med hänvisning till ovan förda resonemang råder jag er att sluta med försäljning av oäkta märkesplagg. Vid fortsatt försäljning av kläder som dessa riskerar ni både civilrättsliga och straffrättsliga sanktioner, som kan innebära såväl skadestånd som böter och fängelse i högst två år (8 kap. 1 § VML och 8 kap. 4 § VML).

Vem betalar försvarsadvokater?

Domstol kan förordna advokat I flera typer av ärenden betalar staten advokatkostnaderna. Den som är misstänkt för brott kan få en försvarsadvokat utsedd av domstolen, som då också betalar kostnaden. Den som frikänns behöver inte betala tillbaka något alls.

Share this post