Frågor

Hur fungerar CTEK recond?

Hur fungerar CTEK recond?

Recond används för att återställa djupt urladdade fritt ventilerade batterier, rekonditionering av djupt urladdade batterier med skiktad syra. Spänningen stiger (till max 15,9V) med reducerad ström (5A) under en begränsad tidsperiod (beroende på batteriets laddningsnivå vid start).

Hur använder man en CTEK laddare?

CTEK:s smarta laddare går över till pulsunderhållsladdningsläge när batteriet är fulladdat. En laddare från CTEK har konstant kommunikation med ditt batteri, till skillnad från en del andra laddare som skickar in laddning och gissar vad batteriet behöver. Det gör att laddaren reagerar och laddar endbart vid behov.

Vad är CCA en?

Kallstartström (CCA) – CCA är avgörande för god startkraft. Det är det antal ampere ett batteri kan leverera i 30 sekunder vid en temperatur på -17,8 grader Celsius innan spänningen sjunker under minimigränsen.

Kan man ladda batteri i bilen?

Viktigt: se till att batteriet förblir i upprätt position om det måste lyftas ut ur bilen för att laddas. Om batteriet ska laddas i bilen ska man först se till att alla elektriska förbrukare är avstängda innan man ansluter laddaren. Viktigt: laddaren ska anslutas till batteriet innan den ansluts till elnätet.

Vad är rekond på batteriladdare?

rekond-funktion. Batteriladdaren lägger då ut pulståg av laddströmmar för att sakta lösa upp de grova kristallerna. Samtliga Tystor batteriladdare har denna funktion inbyggd sedan över 30 år tillbaka.

Vad innebär rekond?

Rekond (recond på engelska) är en förkortning av rekonditionering och innebär bland annat att man gör rent bilen både på in- och utsidan för hand samt vaxar och polerar bilens lack för att få fram glansen och förlänga lackens livslängd. Ett hett tips är att låta din bil gå genom en rekond innan försäljning.

Vad betyder CCA en på batteri?

Kallstartström (CCA) – CCA-värdet är avgörande för god startkraft. Värdet anger hur många ampere ett batteri kan leverera i 30 sekunder vid en temperatur på –17,8 °C innan spänningen faller under minimigränsen.

Hur viktigt är CCA?

Batteriets CCA är det som avgör vilken startkraft du har, vilket är extra viktigt när utetemperaturen sjunker. Siffran står för det antal ampere ett batteri kan leverera under 30 sekunder vid en temperatur på – 17,8 grader Celsius innan spänningen sjunker under miniminivå. Ju högre CCA, desto bättre!

Hur laddar man batteriet på bilen?

Ladda ett bilbatteri från en batteriladdare Koppla in laddkablarna till bilbatteriet – Röd till plus (+) & Svart till minus (-). Ställ in rätt spänningsnivå (12 Volt) om det går att välja på laddaren. Koppla in batteriladdare till vägguttaget. Slå på batteriladdare om det behövs.

Share this post