Rekommendationer

Nar kan man plantera Taklok?

När kan man plantera Taklök?

Antal:

Portionsmängd: 150 frö
Växtläge: sol
Höjd: 6-10 cm
Färg: Blandade
Såtid: jan-maj/sep-nov

Var trivs Taklök?

Trivs bäst på solig plats i väldränerad, torr, sandblandad jord. Mycket torktålig. Passar i i stenpartier, på murar, tak och i kruka. Bildar rosetter i grönt, rött och grått och får stjärnlika blommor.

Hur mycket jord behöver Taklök?

Tacksam för svar. Taklökar, Sempervivum, trivs i torra, sandiga och grusiga ställen med nästan ingen jord alls.

Hur övervintra Taklök?

Odla svarar: Är det Sempervivum-sorter så går det bra att övervintra om du bor i zon 1-4. Lägg dock sand runtom och någon sorts skydd över mot vinterfuktigheten. Det är den kalla vintervätan, inte så mycket kylan, som dödar dom.

Hur vattnar man Taklök?

Vill ha mycket vatten. De tjocka bladen skvallrar om att det är en suckulent som inte behöver så mycket vatten. Den vill i stället stå ganska torrt, soligt och framför allt väldränerat. Taklöken riskerar att ruttna om vattnet inte rinner undan från rötterna.

Hur tätt plantera Taklök?

En snabbkik i plantskolekatalogerna ger att både fetknopp, kaukasisk och mongoliskt fetblad har ett c/c-avstånd på 30 cm, taklök 25 cm. Jag skulle plantera tätare (c/c 20-25) om ekonomin tillåter, och därmed få det snabbare ihopväxt. Det gör ingen skada att låga fetbladsväxter står trångt.

Kan man ha Taklök inne?

Taklök är en annan växt som går bra att plantera inomhus. Den kräver inte mycket skötsel och ger ett härligt grönt intryck. En kruka med taklökar och lite färgad sand eller sjöstenar och någon form av dekoration piggar upp vilket rum som helst.

Hur ofta vattna Taklök?

Hur ofta ska man vattna Taklök?

bevattningen så ge dem tio minuter var fjortonde dag.

Hur sköter man Taklök i kruka?

Det som krävs för att det ska lyckas är sol, värme och torr jord. Taklök är anspråkslös och klarar sig utan problem -under kalla vintrar. Det enda den inte tål är att stå och bada. Då ruttnar helt enkelt rosetterna.

Hur sköta Taklök?

Share this post