Frågor

Vad hander med bilen om kamremmen gar av?

Vad händer med bilen om kamremmen går av?

När kamremmen går av kan bilen inte starta eftersom det inte finns något som driver ventilerna, vilket hindrar kolvarna från att fungera och leder till att motorn inte kan komma igång. Skulle det däremot vara så att kamremmen går av när du är ute och kör så kommer motorn dö och sluta driva bilen framåt.

Hur mycket kostar det att byta kamrem?

Vad kostar kamremsbyte? Normalt brukar det handla om 5000-10000 kr och inte mer. Det finns vissa företag som tar rena ocker priser och detta ska man akta sig för. Kolla alltid hos lokala verkstan och be om att få ett bra pris.

Vad händer om kamremmen kuggar över?

det minsta som kan hända är att bilen gå illa, men går bra med ny rem. för man bör byta rem om om det kuggat. det västa som kan hända är att alla ventiler går av, skadar kolvar och skadar toppen, skadar styreningar skadar säten.

Vilka bilar klarar Kamremsbrott?

Det vill säga alla B17, B19, B21, B23 och B230 A, E, ET, F, FT, FB, FD, FK och FX klarar kamremsbrott. Det är helt enkelt så att ventilerna inte öppnar så högt att det kan ta i kolven. Därför klarar sig dessa motorer.

Varför är det så dyrt att byta kamrem?

Kamremsbyte är dyrt – men vad kostar det och vad är det som kostar? Det är dyrt att byta kamrem, men inte för att kamremmen i sig är så dyr utan snarare för att det är ett besvärligt och tidskrävande uppdrag. Ofta byts vattenpumpen ut i samband med kamremmen då det är ett svårt område att komma åt.

Vad kostar kamremsbyte Mekonomen?

På Mekonomen kostade samma byte mindre än hälften – 6 196 kr för A6 och 4 261 kr för A4. Du kan spara tusenlappar genom att välja rätt verkstad. Tipset är att ringa runt och kolla priserna innan du bestämmer dig.

Kan kamremmen kugga över?

Bilen kan helt enkelt inte starta över huvud taget. En rappad kamrem har kuggat över en eller flera tänder på kamdreven. Det betyder att motorns grundinställningar mot kamremmen ändrats.

Hur vet man att de verkligen bytt kamrem?

De flesta verkstäder klistrar på en lapp var det står vid vilket kilometertal som kamremmen byttes. Dock är det inte svårt att fuska med det, tyvärr. Fråga vilken verkstad det blev gjort vid och se ifall det finns lagrat där.

Share this post