Trendig

Nar far VAR anvandas?

När får VAR användas?

Enligt Fifas regler kan systemet användas i samband med mål (om bollen passerat mållinjen och om ojusthet, offside eller liknande förekom), straffar (videodomaren kan själv meddela huvuddomaren om straffsituationer denne missat) och röda kort.

VAR granskning fotboll?

VAR – Video Assistant Referee. Huvudansvarig för att granska aktuella incidenter. VAR är alltid utbildad domare, kan vara både domare i karriä- ren och pensionerad domare. AVAR – Assistant Video Assistant Referee.

Varför infördes VAR?

För första gången ska ett VM i fotboll spelas med hjälp av videodomare, den så kallade VAR (video assistant referee). Åsikterna går isär i fotbollsvärlden om införandet av videogranskning, som använts i bland annat Serie A och i Bundesliga i år. Nyheten splittrar också det svenska VM-laget.

Vad står VAR för?

En stor snackis under fotbolls VM-2018 har varit den nya teknologin VAR som har använts flitigt. Förkortningen står för Video Assistant Referee och i denna artikel ger vi dig bakrunden till VAR samt hur det fungerar.

VAR kontrollera fotboll?

VAR, eller Video Assistant Referee på engelska, består av ett team på fyra domare som kommer att följa med samtliga matcher i fotbolls-VM på distans i ett rum i Moskva och bistår huvuddomaren med hjälp under matcherna.

När kom Video Assistant Referee?

Detta med hjälp av videodomare som granskar situationerna. Systemet utvecklades i Nederländerna i början av 2010-talet, men det var först 2016 som systemet användes för första gången, då i en USL-match (den amerikanska andraligan). VAR har sedan introducerats i bland annat MLS, Serie A och Bundesliga.

Varför skapades fotbollen?

Den moderna fotbollen infördes på 1800 talet i England i Britiska internatskolor och ansågs som ett nyttigt spel då det härdade pojkar till riktiga gentlemän. På den tiden var fotbollen fortfarande inte lika utvecklat som idag utan mer som en blandning av dagens fotboll och rugby.

Vad betyder var fotboll?

Share this post