Ny

Hur gor man kjolar?

Hur gör man kjolar?

Längdmässigt siktade vi på att kjolen skulle sluta strax nedanför knät.

  1. Vik tyget på längden i tre lager.
  2. Mät ditt midjemått och ditt höftmått.
  3. Välj en snygg trådfärg!
  4. Vik in önskad bredd på framkanten av långsidan.
  5. Bredden på knytbandet.
  6. Vänd tyget räta mot räta och sy ihop kortändarna.

Hur syr man en kjol steg för steg?

Mät ut ditt tal från hörnet längs med den ena vikta sidan och markera på tyget. Fortsätt inåt tyget tills du kommer till andra sidan. Steg tre är att bestämma hur lång du vill att kjolen ska vara. Kjolens längd blir från det markerade midjemåttet och ner mot stadkanten.

Hur syr man in kjol i midjan?

Mät resårbandet så det sitter bekvämt runt midjan. Kom ihåg att lägga till sömsmån. Sy ihop ändarna med ett par sömmar för extra hållbarhet. Nåla fast resåren på kjolens utsida och sy fast den cirka 1 cm ner från kanten.

Hur gör man en kjol mindre?

Pilla in den nya resåren i linningen. Sen är det bara att nåla ihop ändarna. Ju längre resåren är desto mer spelrum har du att justera storleken.

Hur gör man en kjol av en tröja?

Lägg ut mönsterdelarna på tygbitarna. Det här är ett exempel men du kan lägga ut dem på annat sätt så långe du lägger dem längs trådriktningen (samma riktning på tröjan som på kjolens mönsterdelar). Nåla fast mönsterdelarna och klipp ut. Kom ihåg sömsmånen (fig.

Hur mycket tyg behövs till en kjol?

Kjolen klipps ut med styckena bredvid varandra på ett dubbelvikt tygstycke. För att också få plats med linning behöver du köpa minst 79 cm tyg. Det är bättre att runda av till 1 meter jämnt och ha litet extra.

Hur man syr in en kjol?

Hur syr man in kjolar?

börja med att sicksacka sidorna på kjolen. sy sen ihop kjolen med en raksöm uppifrån markeringen och ned till kanten. se till att midjebandet ligger kant i kant när du syr! (det är lättare att fålla bort snedhet om det skulle vara snett i botten än att få midjan att bli fin om inte det ligger kant i kant där uppe.)

Hur man gör en Cirkelkjol?

Om du syr en vanlig hel eller halvcirkelkjol mäter du din midja och lägger till extra för dragedja eller knapp och knapphål (Se, sy linning), om du ska sy en omlott kjol mäter du hela den övre kjolvidden (alltså midjemåttet + omlottet) och lägger till så att du kan knyta kjolen så många varv du vill runt midjan.

Share this post