Blogga

Hur anvander man Derma roller?

Hur använder man Derma roller?

Du använder din dermaroller genom att rulla den i både lodrätt, vågrätt och diagonalt över det område på kroppen som du vill behandla. Det räcker med att relativt lätt tryck. Lyft dermarollern efter varje rullning så du inte drar den på samma ställe om och om igen. Syftet är ju att skapa så många hål som möjligt.

Kan dermaroller skada huden?

Det krävs ett visst tryck för att skapa mikronalerna i huden, risken att du rollar för hårt är dock väldigt liten då nåldjupet på max 0,5 mm inte kan orsaka några permanenta skador i huden. Det ska inte göra ont att använda dermaroller, upplever man ett obehag i huden under tiden bör man lätta på trycket.

Hur bra funkar Derma roll?

Dermaroller, också känt som skinroller, är en form av microneedling. Detta är en dermatologisk nålrulle för behandling av hår och hud. Nålarna på en skinroller sätter igång de naturliga processer i kroppen som bland annat ger förbättrad hårväxt, föryngrar huden, och behandlar ärrbildning och rynkor.

Hur ofta ska man använda Jade roller?

För att få bästa möjliga effekt rekommenderas det att man använder jade rollern morgon och kväll i 5-10 minuter. Man kan åstadkomma särskilt bra resultat om man kombinera jade rollern med ett ansiktsserum. Jade rollern ser då till att ansiktsserumet arbetar sig in i de djupare hudlagren.

Hur hårt ska man trycka med dermaroller?

När du rullar ska du inte trycka på rollern utan bara låta den rulla framåt över huden, nålarna gör jobbet ändå och kan inte gå längre ner än vad de gör. Rulla framåt, bakåt, uppåt nedåt och horisontellt över ansiktet eller den kroppsdel du behandlar. För ansikte ska du inte hålla på mer än 5 minuter.

Hur ofta ska man använda en dermaroller?

Detta är inget vi rekommenderar och beroende på behandlingsområde ska du inte behandla din hud mer än 1-2 gånger per vecka med Skinroller. Det mest ideala är att använda din Skinroller endast 1-2 gånger per vecka med ett serum av hög kvalité. Har du en känslig hud, använder du din Skinroller mer sällan än så.

Är Skinroller farligt?

Är det riskfritt att använda en Skinroller hemma? Ja, dessa nålar är fortfarande små men du bör vara försiktig i ansiktet med för stora nålar. Det är möjligt att det kan bli väldigt rött efter att du rollat och till och med komma blod, men detta skall ej ses som något farligt. De små såren läker oftast inom ett dygn.

Kan microneedling gå fel?

Microneedling orsakar en kontrollerad sårskada på huden, så tänk på att ta hand om och var försiktig med din hud första tiden efter en behandling.

Kan man använda dermaroller varje dag?

Ett bra tips är att använda skinrollern 1-2 gånger i veckan, men att du verkligen ser till att huden har läkt mellan varje behandling. Gör du oftare så kan du irritera, överstimulera fram hyperpigmentering eller få infektioner. En gång i månaden kan räcka bra!

Är Jade roller bra?

Jade rollers sägs förbättra hudens struktur, sägs förbättra cirkulationen i huden och sätta fart på kollagenproduktionen. Dessutom sägs den bidra med nyttig lymfmassage och ta ned svullnad i huden.

Är jade roller bra?

Share this post