Populära

Kan man flyga till Nordkorea?

Kan man flyga till Nordkorea?

Svenska medborgare behöver visering för att resa till Nordkorea. Enskilda personer beviljas normalt inte visering, utan framförallt personer som deltar i en gruppresa eller har bjudits in av en koreansk motpart.

Får man använda internet i Nordkorea?

Majoriteten av alla nordkoreaner tittar på videoklipp och skickar meddelanden online. Men nästan hela befolkningen har endast tillgång till en sluten version av internet, och det är främst statstjänstemän, utbildningsinstitutioner samt turister som kan koppla upp sig mot den fria, oblockerade sidan av internet.

Är Nordkorea med i EU?

När det gäller investeringar: förbud för Nordkorea att investera i EU. Förbud för EU-medborgare eller enheter från EU att investera i gruvdrift, raffineringsindustri och kemisk industri liksom i enheter som deltar i Nordkoreas olagliga program.

Hur flyger man till Nordkorea?

Det enklaste och mest bekväma sättet att ta sig till Nordkorea är med Air Koryo flyg till Pyongyang via Peking. De allra flesta av våra resor börjar och slutar normalt sett i Peking och inkluderar Peking-Pyongyang-Peking flyg. Det går också att åka till Pyongyang med direkttåg från Peking.

Finns det ambassader i Nordkorea?

Sveriges ambassad i Pyongyang. Sveriges ambassad i Pyongyang är Sveriges diplomatiska beskickning i Nordkorea som är belägen i landets huvudstad Pyongyang. Beskickningen består av en ambassad och två diplomater utsända av Utrikesdepartementet (UD) samt en försvarsattaché med placering i Peking.

Får man ha jeans i Nordkorea?

Piercingar, hockeyfrilla, tajta jeans och tröjor med märkestryck – allt är nu förbjudet. I alla fall i Nordkorea. Landets diktator Kim Jong-Un anser att modetrenderna står för en ”kapitalistisk livsstil”.

Vilka länder har ambassader i Nordkorea?

Han efterträder Joachim Bergström som i dag innehar posten. Fram till 2001 var Sverige det enda västland med obruten diplomatisk representation i staden. Den svenska ambassaden fungerar som skyddsmakt för USA och man har även konsulär representation för Australien, Kanada, Italien samt de nordiska länderna.

Vilka länder samarbetar med Nordkorea?

Numera har Nordkorea diplomatiska förbindelser med flertalet länder i världen, inklusive större delen av EU. Däremot saknas diplomatiska förbindelser med USA och Washingtons intressen företräds i Pyongyang av Sveriges ambassad.

Hur mycket kostar det att resa till Nordkorea?

All-inclusive priser för individuella Nordkorearesor (AirKoryo Peking-Pyongyang-Peking)

Reslängd Hotell
1 pers *
5 dagar, 4 nätter i Nordkorea 3* 1660 Euro
4 dagar, 3 nätter i Nordkorea 4* 1560 Euro
3* 1460 Euro

Share this post