Trendig

Vad ar tradspanning?

Vad är trådspänning?

Trådspänning – här kan du justera hur hårt spänd tråden ska vara. Stygnlängd – här justerar du längden på stygnen. Stygnbredd – här justerar du bredden på stygnen. Nålen – tänk på att byta till en stretchnål när du syr i trikå.

Varför stannar symaskinen?

Om du har följt felsökningsinformationen och fortfarande har problem bör du ta med dig symaskinen till din nterförsöljare. Om det ör nngot specifikt problem kan det vara till stor hjölp om du provsyr med trnd pn en restbit av tyget du anvönder och tar med det till din nterförsöljare.

Varför fastnar undertråden när jag syr?

Trådtrassel inträffar under tyget, så du kanske tror att undertråden är problemet och kontrollerar om spolen är korrekt placerad i spolkapseln eller till och med byter ut spolen.

Vad ska man ha för trådspänning?

Målet är att övertråd och undertråd ska mötas mitt i tyget. Om man ser övertråden liksom tittar fram mellan stygnen på undersidan, då är tråden inte tillräckligt hårt spänd, dvs den har dragits ner av undertråden. Då bör man öka trådspänningen lite i taget, tills övertråden inte syns på undersidan.

Kan man sy över nålar?

Det stora ögat gör att trådarna matas fritt genom nålen utan att delas, frasas upp eller brista. Nålen kan också användas till annan sömnad i vävda tyger, med fördelen att den är lätträdd tack vare det stora nålsögat.

Varför fastnar tyget i symaskinen?

Om tyget inte täcker stygnhålet eller bara delvis täcker det, dras det in i maskinen med nålens första nedåtgående rörelse; eller, som vissa säger, ”maskinen äter materialet”. Speciellt när du syr tunna tyger är det bättre att börja ca 0,5–1 cm från kanten och sedan sy 3–4 backstygn till tygets kant.

Varför fastnar tråden i symaskinen?

Man kan behöva justera sin trådspänning beroende på vilket material man syr i. Kontrollera att övertråden är rätt trädd. Pressarfoten ska alltid vara uppfälld vid trädning därför att då går trådspänningsbrickorna isär så att tråden kan lägga sig emellan dem.

Share this post