Frågor

Vilka delar ut post hos mig?

Vilka delar ut post hos mig?

Postnord ska dela ut post till alla mottagare i hela landet. En förutsättning för att det ska vara möjligt är att det finns en anläggning för post (till exempel en postlåda, en fastighetsbox eller postinlägg i lägenhetsdörr) som uppfyller de krav som Postnord har ställt på utformning och placering av anläggningen.

Kan man flytta brevlådan?

Om du vill flytta en postlåda eller sätta upp en ny behöver du stämma av placeringen med PostNord. Kontakta vår kundservice för att komma i kontakt med det lokala utdelningskontoret. Om du flyttar eller sätter upp en låda utan att stämma av placeringen kan det leda till att din post inte delas ut.

Var ska man sätta brevlådan?

På gatuområden eller allmänna vägar i tätorter ska postlådor eller lådgrupper placeras minst 50 cm från trottoarkanten eller körbanans vägren. I glesbygd ska postlådor eller lådgrupper placeras 50–70 cm från vägrenens eller vägbreddningens yttre kant, i vägens tvärriktning och cirka en meter från körbanans kant.

Hur långt får det vara till postlådan?

Den ska vara i direkt anslutning till bostaden, max 10 meter från ytterdörren. Alla ska ha rätt att kunna hämta sin egen post och inte vara beroende av någon annan. 100 meter är lagomt. 50 meter och lördagsutdelning också.

Vad kostar det att ha postbox?

Att hyra en postbox kostar 2 280 kronor per halvår exkl. moms.

Måste namnet stå på brevlådan?

Omärkta brevlådor och brevinkast är ett problem för de som delar ut brev och paket, och utan märkning riskerar du att stå utan post.

Vad gör man om man får någon annans post?

Har du av misstag har fått någon annans post som du inte har möjlighet att överlämna själv? Då ska du stryka över de angivna adressuppgifterna och ersätta dem med texten ”’felaktig adress”, “avflyttad” eller “okänd”. Paketet eller brevet lämnar du in hos närmaste postombud, alternativt i närmaste postlåda.

Har post annan post?

När du tillfälligt bor på annan adress, eller inte har någon adress alls, så kommer posten fram ändå med Poste Restante. Med Poste Restante tar du emot post precis som vanligt trots att du tillfälligt befinner dig på annan ort utan fast adress.

Vilken tid delar PostNord ut brev?

Det varierar också mellan olika postdistributörer när de levererar post eller paket till din låda. För PostNord så kan leveranstiderna variera mellan tidig morgon och sen eftermiddag. Senare än klockan 16.00 är dock ovanligt. Vanligtvis levereras brev dock innan lunch.

Share this post