Trendig

Far man aka hem under utbytesar?

Får man åka hem under utbytesår?

Åka hem tidigare än planerat Det kan vara allt ifrån att man har det jobbigt i värdfamiljen och man känner att man inte orkar gå igenom ett värdfamiljsbyte till att man känner att livet som utbytesstudent bara inte passar en. Att välja att åka hem är ett stort beslut, men det är aboslut inte fel.

Vad är värdfamilj?

Att vara värdfamilj innebär att öppna upp sitt hem för en ny familjemedlem. Tanken är att både familjen och studenten ska få ett kulturellt utbyte genom att studenten blir en del av familjen. Det är därför viktigt att man lever som man brukar. En värdfamilj kan se ut på olika sätt.

Vad krävs för att åka på utbytesår?

Steg 1: Vem kan ansöka?

  • Vara 14–18 år*
  • Inte ha tagit studenten än.
  • Studerat på heltid läsåret innan du reser.
  • Ha godkänt i alla ämnen.
  • Vara vid god hälsa.
  • Ha grundläggande kunskaper i engelska.
  • Vara mogen, flexibel och motiverad (vi vill försäkra oss om att du är redo för ett utbytesår!)

Måste man gå om ett år om man åker på utbytesår?

Du kan vända dig till rektorn på din gymnasieskola, det är rektorn som som avgör om och vad du kan tillgodoräkna dig av de utländska gymnasiebetygen och kurserna du får med dig efter ett high school år.

Hur mycket kostar ett utbytesår?

Det kostar helt klart en hel del pengar att spendera ett år utomlands. Hur du och dina föräldrar kommer överens att finansiera året är självklart upp till er. Priserna för ett år startar på cirka 60 000 kr och stiger upp mot 100 000 kr för de mer attraktiva länderna.

Får värdfamiljer pengar?

Därför ger DIS alla sina värdfamiljer ett månadsbidrag på 3 600 kronor. Beloppet ska inte ses som betalning för hyra utan som ett bidrag för de omkostnader som uppstår när hushållet utökas med en ytterligare person.

Får man betalt som värdfamilj?

En viktig fråga vi ofta får är om värdfamiljen får betalt för att ta emot dig. Svaret är att i en majoritet av fallen får de inte det.

Kan man åka på utbytesår efter studenten?

Utbytesår efter gymnasiet Om du redan har gått ut gymnasiet, kan du istället åka på ett studieår med EF. Då studerar du på en av våra egna skolor, med EF-studenter som kommer från 50 olika länder jorden runt. Du kan kombinera språkstudier med akademiska ämnen eller yrkesförberedande kurser.

Vad kostar det att åka på utbytesår?

Hur länge kan man vara utbytesstudent?

Du väljer själv hur länge du vill vara utbytesstudent, från några månader upp till ett helt utbytesår, men oavsett så kommer du att få massor med fritid efter lektionerna för att utforska staden du bor i och umgås med dina nya vänner.

Share this post