Frågor

Hur har disco paverkat samhallet?

Hur har disco påverkat samhället?

Disco kanske spontant kan kännas som något glättigt och ytligt, men discon har haft en stor påverkan på popmusiken. Bland annat gjorde discon så att låtarna blev längre, bland annat för att discjockeys ville ha längre låtar så att man kunde leka med mer låtarna inför publiken.

När var disco tiden?

Mellan 1973 fram till 1979 var det disco som dominerade inom musiken, till många rockkritikers stora fasa. Genren betraktades som ytlig och fullständigt tom på innehåll.

Hur lät musiken på 70 talet?

På 70-talet uppkom en lite mjukare variant av ska som kallades reggae. Musiken går i baktakt och ofta är texterna väldigt politiska. Man sa sig tillhöra en ”hemsnickrad” religion som hette Rastafari. Bob Marley är förstås den stora reggaestjärnan.

Hur kom disco musiken till?

Discons ursprung är från slutet av 1960-talet i de amerikanska gayklubbarna. Discomusiken utvecklades i mitten på 1970-talet och har sitt ursprung från USA. Det var de afroamerikanska kretsarna runt New York och Philadelphia som allt startade.

Hur uppstod disco musik?

Discon började utvecklas i slutet av 1960-talet, framförallt på gayklubbar runtom New York. Där växte discon fram som genre ur soul, funk och andra musikstilar associerade till den afroamerikanska kulturen.

Var kommer disco musiken ifrån?

Disco, på svenska ibland disko, är en kultur och en musikgenre som startades och utvecklades under 1970-talet i USA. Stilen har sitt ursprung i afroamerikanska kretsar i New York och Philadelphia, bland annat kring gaykulturen.

Hur utvecklades disco?

Discomusiken utvecklades i mitten på 1970-talet och har sitt ursprung från USA. Det var de afroamerikanska kretsarna runt New York och Philadelphia som allt startade. Discons stortid var under slutet på 1970-talet med några stora dansfilmer som till exempel Saturday Night Fever.

Vilken musik var populär på 70 talet?

Under 70-talet blev det mer lite ”äldre” rock och det fanns många olika genrer att välja bland, dock inte alla inom rock. För att bara nämna några: Symfonisk rock, jazzrock, pub rock, disco, funk, hårdrock, progressiv rock, reggae, new wave, punk, revival rock….

Share this post