Ny

Hur Vinterkonserverar man en utombordare?

Hur Vinterkonserverar man en utombordare?

Vinterkonservering av utombordare

  1. Koppla en spolmuff (art nr 16315) till en trädgårdslang och trä den sedan överkylvatten intagen på motorn.
  2. Ta av kåpan och sätt sedan på vattnet och starta motorn.
  3. Låt motorn gå på tomgång i ca 10 minuter så den blir riktigt varm så termostaten öppnar.

Hur långt ner ska båtmotorn sitta?

Motorn måste matcha höjden på akterspegeln för att båten ska drivas optimalt. Man mäter på från motorfästet (=akterspegelns ovankant) till antikavitationsplattan, dvs den ”stora” horisontella plattan på motorns rigg. Denna platta ska ligga i linje med kölens lägsta punkt.

Hur ska motorn vara tiltad?

Tilta ut motorn tills det känns som båten går lätt och lägg båten i marschfart. Övertilta inte motorn, en så kallad roster tail (lång vattenkaskad ovan ytan efter motorn) ser kanske coolt ut men du har då tiltad ut motorn för mycket (kan skilja på båtmodeller).

Varför trebladig propeller?

En 4-bladig propeller innebär ytterligare en kant som ska skära vattnet, vilket ökar rotationsmotståndet. En fyrbladig propeller inverkar därför mer positivt på grepp och acceleration, medan en 3-bladig i allmänhet ger en högre toppfart.

Hur ofta byta bränslefilter båt?

Re: serviceintervall bränslefilter Byter filter efter>10 år. Är mycket noga när jag tankar att inte ”skräp” eller vatten följer med. Att byta oftare gynnar reservdelsförsäljarna.

Kan en båtmotor ligga ner?

Det går nog inte att svara generellt vilken sida en utombordare ska läggas på. Det beror på hur den aktuella motorn är konstruerad. Det vanliga är att det står på motorn vad som är upp eller ned, annars blir det till att leta i instruktionsboken. Problemet är generellt för alla fyrtaktare.

Hur tjock ska en akterspegel vara?

Matta-polyester kanske 1-1,5 cm. Topcoat nån mm. Det drar allt iväg uppåt 7-10 cm vilket nog är ganska normnalt. Om din akterspegel skulle råka vara vattenindränkt i främst plywooden kan du ju åka omkring med en del extra kilo/liter där bak.

Varför tilta upp utombordare?

Tilta upp! Det hindrar färgen från att nötas av i onödan. Om färgen ändå har nöts av – sandpappra och bättringsmåla så fort som möjligt medan nötningen fortfarande är begränsad. Men – och här kommer ett stort men – om det är frysgrader, så väl om båten ligger i vattnet som på land, så gäller det rakt motsatta.

Hur ska jag använda Powertrim?

Powertrim. Med powertrimmet justerar man som bekant riggens vinkel för att få båten att gå med önskvärd anfallsvinkel. På plattvatten och i perfekta förhållanden kan man spara mycket bränsle genom att trimma ut motorn och på så sätt höja fören och minska den våta ytan under båten i planing.

Varför Kaviterar propeller?

En bra propeller gör att vattnet rör sig i en jämn ström utmed propellerbladen. Om undertrycket blir för stort eller om bladens kanter har skador som påverkar strömningen inträffar kavitation, d.v.s att det bildas ett hålrum av vakuum framför propellern.

Vilken utväxling på drevet?

Det finns 2 typer av utväxling beroende på vilken motor man har. En 4,3l v6 har vid 21 varv i motorn och 19 varv på propelleraxeln vid den utväxlingen och en V8 har vid 21 varv i motorn 16 varv på propelleraxeln. Det är de varianter som finns till mitt drev.

Share this post