Blogga

Hur byter man generator rem?

Hur byter man generator rem?

Gör så här om du ska byta ut den:

  1. Lossa på muttern som remmen sitter vid, det är oftast vid ett slitsad fäste.
  2. Remmen kan nu tas bort med en skruvmejsel.
  3. Lägg den nya remmen på remskivan och vira den runt skivan samtidigt som du drar i remmen.

Hur ofta byta Generatorrem?

Multiremmen ska bytas samtidigt som kamremmen dvs vid 18000 mil eller 10 år (det som infaller först).

Hur spänner man en rem?

En liten tumregel brukar vara att man ska kunna trycka ner remmen ca 1cm med lagom kraft. Vad som då menas med lagom kraft kan diskuteras. Att det går att trycka ner remmen 1cm på det korta avstånd som är mellan pump och generator på din bil, är nog inte för hårt spännt tycker jag.

Vad gör Remspray?

Förbättrad friktion – förhindrad slirning Den här lättapplicerade och effektiva remsprayen har en bra vidhäftning på i princip alla remmaterial. När den sprutas på bildas en klibbig, stabil, vattenavvisande samt icke-torkande beläggning, vilket förbättrar friktionen och förhindrar slirning och störiga gnisselljud.

Hur ska Multiremmen sitta?

Men börja i vilket fall att häng på drivremmen runt vevaxeln längst ner på motorn och sedan runt vattenpumpens drivhjul ovanför och snett ned mot AC kompressorn, sedan rakt upp över styrservopumpen och sedan bakåt under övre löphjul och runt generatorn.

När ska man byta rem?

De flesta kamremmar måste bytas efter runt 12 000 mil. Detta är en grov uppskattning eftersom vissa remmar plötsligt kan släppa långt inna medan andra håller 10 gånger längre.

Varför är det viktigt att motorns kamrem byts enligt de angivna Miltalen?

Går remmen sönder kan kolvarna stöta samman med ventilerna i topplocket och orsaka omfattande skador på motorn. I värsta fall totalt motorhaveri. Eftersom remmen utsätts för mycket slitage är byte av kamrem en av de klokaste investeringar du kan göra för din bil.

Vad händer när drivremmen går sönder?

Vad händer om remmen går av, slår kolvarna i ventilerna så att det blir skador eller klarar dom sig? Svar: Det är nog hög tid för dig att byta kamrem, för det ska på din motor ske vid högst 18 000 mil eller efter åtta år. Om remmen går av rör sig ju inte ventilerna längre och kolvarna kan slå dem krokiga.

Share this post