Allmänning

Vilka ar Batmans fiender?

Vilka är Batmans fiender?

Batmans fiender

Originalnamn Svenskt namn Första framträdande
Amygdala Batman: Shadow of the Bat nr 3 (1992)
Bag O’Bones (senare känd som Cyclotronic Man och Meltdown) Batman nr 195 (september 1967)
Bane Batman: Vengeance of Bane nr 1 (januari 1993)
Black Mask Svarta Masken Batman nr 386 (augusti 1985)

I vilken stad bekämpar Batman brottsligheten?

De berättelser som utspelat sig i Gotham och Batmans relation till staden har genom åren givit den en viss karaktär. Gotham har framförallt varit platsen där brott begås och Batman bekämpar dem.

Vad heter Batmans föräldrar?

Figurer (i urval)

Skurk/fiende Information
Riktigt namn Svenskt namn
Det Grå Spöket
Dr. Hugo Strange Batmans första återkommande fiende. Han var den första som fick reda på Bruce Waynes hemliga identitet som Batman.
Joe Chill Mannen som mördade Batmans föräldrar.

Vad heter Batmans butler?

Alfred Pennyworth är en fiktiv figur som förekommer i DC Comics. Figuren introducerades i Batman #16 (1943) och skapades av författaren Bob Kane och tecknaren Jerry Robinson. Alfred arbetar för Bruce Wayne (Batmans civila alter ego) som dennes outtröttlige och lojala betjänt, chaufför, servitör och förtrogne.

Vad heter Batmans tjej?

Catwoman
Wonder WomanVicki Vale
Batman/Partner

Vad är Batman Trafikverket?

Fler e-kurser för BaTMan! Trafikverket erbjuder ett digitalt utbildningsmaterial som är avsett för ägare, förvaltare, de som registrerar uppgifter i BaTMan m. fl. Totalt finns nu 15 datorbaserade e-kurser publicerade. Kurserna är gratis och tillgängliga via internet på Trafikverksskolans webbplats.

I vilken stad bor Batman?

Gotham City är en fiktiv stad i USA, där seriehjälten Batman bor. Staden ska ha grundats av en norsk legosoldat 1635, men senare tagits över av britter. Staden omnämns för första gången 1941, innan dess ägde Batmans äventyr rum i New York eller en annan, icke namngiven stad.

Hur blev Bruce Wayne Batman?

När han fyllde 18 år började han resa över hela världen, med hjälp av den enorma familjeförmögenheten, för att hitta människor som kunde lära honom att på bästa sätt bekämpa kriminaliteten. Många år senare återvände Bruce till Gotham City och började sitt krig mot brottsligheten.

Vem äger motorvägen?

Trafikverket ansvarar för skötsel och underhåll av det statliga vägnätet. Övriga vägar sköts av kommunala eller enskilda väghållare. Att sköta vägarna innebär att vi håller dem i sådant skick att de är framkomliga och säkra året om och att vi förlänger vägarnas hållbarhet.

Hur mycket pengar har Bruce Wayne?

I den senaste Batman-filmen, ”The Dark Knight Rises”, börjar det dock skaka under marken på Wayne-imperiet. Men enligt Forbes är Wayne ändå god för drygt 78 miljarder kronor.

Share this post