Rekommendationer

Hur ta bort packbox?

Hur ta bort packbox?

Så får du ut packboxen

  1. 1) Borra ett hål i packboxen med 3:ans borr.
  2. 2) Skruva i skruven.
  3. 3) Du kan alltid prova att dra ut packboxen med hovtång nu.
  4. 4) När packboxen dragits ut så långt som på bilden ned, använd en kniv och peta försiktigt ut resten utan att skada aluminiumkanten.

Hur byter man olja i framgaffeln?

Pumpa gärna lite försiktigt (så mycket du orkar för hand) på gaffelbenet så kommer garanterat all gammal olja ut. Sätt dit skruven igen. Låt hojen vara kvar uppallad/lyft och skruva loss locken till benen (tänk på att de är fjäderbelastade) så att du kan fylla på olja.

Hur mycket olja ska man ha i framgaffeln?

Enligt min manual skall min gaffel ha 470cc olja per gaffelben så jag fyllde upp denna mängd. Det är inte extremt noga hur mycket olja man fyller i, det blir inte knas och det blir fel på någon centiliter.

Hur mycket olja i framgaffeln rieju?

Om vi snackar om den Showa USD som var vanlig på diverse olika offroadmoppar för 10-15 år sedan ska det om jag minns rätt vara 150ml olja i vänster gaffelben och 175ml i höger. Oljan ska vara SAE 7.5 W.

Vad kostar det att byta packboxar?

Prislista

Framgaffel På Motorcykel Lös gaffel/stötdämpare
Service inkl byte av packbox, dammskydd samt olja 2495kr 1795kr
Byte av fjädrar/ justering av sag 2495kr 1795kr
Uppgradering / byte av ventiler 2995kr 2495kr
Bakstötdämpare

Hur byter man packboxar?

Vänd gaffelbenet rakt upp och lossa på skrapringen. Den lossar enkelt genom att knacka upp den lite försiktigt med en kniv, och sen bända loss den med en skruvmejsel. Sen under packboxen finns det en låsring, dra ut den. Nu till själva huvuddelen av guiden, själva packboxen.

Hur ofta byta olja framgaffel?

Ofta rekommenderas 2 års intervall men den byts sällan. Har du inte bytt på en 06’a kan det nog vara dags.

Vilken gaffelolja ska man ha?

vad du antagligen är intresserad av är vilken viskositet din gaffelolja har vid 20-50 grader, och då får man börja googla och läsa datablad för respektive olja. edit: här har du en hjälpande lista om märket du har finns med, annars brukar det gå att hitta på respektive tillverkares hemsida.

Vilken olja i framgaffeln?

du ha en tunnare olja typ 5W/30. Naturligtvis är det att föredra riktigt gaffelolja. Den skummar mindre. Den har lägre friktion.

Vad är orsaken till att det är olja på Gaffelbenen?

Om du upptäcker att gaffelrören är oljiga så är troligtvis packboxarna i framgaffeln trasiga. Att köra med en trasig packbox (gummitätning) kan vara väldigt farligt. Om oljan rinner ner på bromsskivorna så kan bromsverkan på framhjulet nämligen försämras kraftigt, eller i värst fall upphöra helt.

Hur mycket olja i stötdämpare?

Om du har insatsdämpare så rymmer dom ca 2½dl olja.

Hur man byter packboxar moped?

Share this post