Frågor

Varfor pumpar inte tvattmaskinen ut vattnet?

Varför pumpar inte tvättmaskinen ut vattnet?

Kontrollera att inte avloppsslangen är igensatt eller vriden. En blockerad eller vriden slang kan vara anledningen till att tvättmaskinen inte tömmer ut vattnet.

Vart sitter avloppspumpen?

Avloppspumpen är pumpen som tömmer det smutsiga vattnet i maskinen. Den är mindre än spol-pump och förknippas ofta med ”träsket”, som är den fördjupning i botten av maskinen, där finfilter också sitter. Den sitter på botten av maskinen och botten tas bort den nödvändiga tillträde.

När tvättmaskinen inte tömmer?

Slangen mellan maskinen och avloppet ska inte vara böjd eller igensatt. Kontrollera slangen och avlägsna hinder eller räta ut den vid behov. Annars avlägsnas inte vattnet helt från trumman. Om det inte finns några problem med pumpfiltret eller avloppsslangen kan det tömda vattnet rinna tillbaka in i trumman.

Varför tömmer inte tvättmaskinen Samsung?

Du kommer att behöva använda Nödtömning när tvättmaskinens lucka är låst, eller om maskinen visar felet Obalanserad last (Ub). Denna process omfattar också att rengöra maskinens luddfilter, vilket bör göras varannan månad. Följ stegen nedan för att tömma ut vattnet ur din tvättmaskin på ett säkert sätt.

Var sitter Luddfiltret på en tvättmaskin?

Många förknippar luddfilter med torktumlaren, och glömmer luddfiltret i tvättmaskinen. Det finns ofta en lucka på framsidan av maskinen som man kan öppna, därinne sitter ett filter som samlar upp ludd och småsaker som ramlat ur kläderna.

Var sitter pumpen på Electrolux diskmaskin?

Du kan komma åt avloppspumpen genom hålet till bottenfiltret. Ofta sätter det sig krossat glas, matrester eller tandpetare fast i pumpen och blockerar. Hittar du inget, som blockerar avloppspumpen, så är det troligen pumpen som är sönder. Du kan köpa en ny avloppspump till din Electrolux diskmaskin här.

Hur tömmer man en Samsung tvättmaskin?

Hur tömmer man tvättmaskinen i nödsituationer?

  1. Steg 1. Slå av strömmen och koppla bort tvättmaskinen från eluttaget.
  2. Steg 4. Dra försiktigt ut nödavloppsslangen (C) samtidigt som du håller slangens lock (B).
  3. Steg 5.
  4. Steg 6.
  5. Steg 7.
  6. Steg 8.
  7. Steg 9.
  8. Steg 10.

Vart sitter Luddfiltret?

Share this post