Populära

Ar det tillatet att saga att man ar bast i reklam?

Är det tillåtet att säga att man är bäst i reklam?

Trakasserier, våld och hot är alltid förbjudet i marknadsföring. Ord som ”billigast”, ”bäst”, ”gratis” och ”rea” får inte användas hur som helst.

Vem granskar marknadsföring?

Det är Konsumentverket som har tillsyn över marknadsföringslagen och du kan därför få ett meddelande från oss om att du behöver ändra din marknadsföring för att den ska stämma överens med lagens bestämmelser.

Vad händer om man inte följer marknadsföringslagen?

Förbjudna marknadsföringsmetoder Marknadsföring är vilseledande om den innehåller felaktiga påståenden eller framställer varan på ett vilseledande sätt. Du får inte använda påståenden som är vilseledande i reklamen, till exempel när det handlar om varans kvalitet eller pris.

Får man ha jämförande reklam?

Ett företag får inte härma någon annans kända och särpräglade produkter. Jämförande reklam. Ett företag får inte peka ut ett annat företags produkter i sin reklam om jämförelsen är vilseledande eller medför risk för förväxling mellan produkterna.

Vad är säljaren skyldig att göra enligt produktsäkerhetslagen?

Kravet är att varor och tjänster ska vara säkra. Enligt lagen är en vara eller tjänst säker om den vid normal användning inte innebär någon risk, eller låg risk, för din hälsa och säkerhet.

Vem som bedömer om marknadsföring är vilseledande eller otillbörlig?

Aggressiv marknadsföring är att anse som otillbörlig om den i märkbar mån påverkar eller sannolikt påverkar mottagarens förmåga att fatta ett välgrundat affärsbeslut. Sådan aggressiv marknadsföring som anges i punkterna 24-31 i bilaga I till direktiv 2005/29/EG är alltid att anse som otillbörlig.

Vilka två kriterier styr när man bedömer om en annons är könsdiskriminerande?

Könsdiskriminerande reklam bedöms enligt tidigare praxis utifrån tre kriterier: Reklam som framställer kvinnor eller män som rena sexobjekt och som kan anses kränkande (sexistisk reklam).

När är marknadsföringen otillåten?

Marknadsföringen är att anse som aggressiv om den innefattar trakasserier, tvång, fysiskt våld, hot eller annat aggressivt påtryckningsmedel. Aggressiv marknadsföring är att anse som otillbörlig om den i märkbar mån påverkar eller sannolikt påverkar mottagarens förmåga att fatta ett välgrundat affärsbeslut.

Share this post