Blogga

Hur anvander man en Skarvklamma?

Hur använder man en Skarvklämma?

Med denna klämma behöver du inte klippa eller skala kablarna. Det är oerhört enkelt att koppla lampor parallellt med denna klämma. sticker man lampans kabel. Ett litet tryck med en tång så är det klart.

Hur sätter man ihop två kablar?

I moderna bilinstallationer (och för mig som byggt mycket el till racebilar där det skall vara lätt) så använder man så klen kabel som möjligt – ofta ner mot 0.5kvmm. Och det är väldigt svårt att få 0.5kvmm att sitta ordentligt i sockerbitar och det kan skilja mycket mellan olika fabrikat.

Hur sätta fast kabelsko?

För att skydda kabeln är pressningen kritisk. Pressverktyg, kabelsko och kabel måste passa ihop. Med sexkantspressning går det att pressa så att syret inte kommer in och oxiderar kabeln. I filmen nedan visas hur en kabel ska pressas för maximal prestanda och livslängd.

Hur använder man en kabelskalare?

Kabelskalare (skaltång) är ett specialiserat verktyg varmed det går att tar bort isoleringen från elkablar. Det finns flera olika typer av skaltänger, där en av de vanligaste är en kombinationstång som även fungerar som kabelskotång. Andra verktyg för skalning av kablar omfattar bland annat Kabelknivar.

Vad är en Toppklämma?

Toppklämma från HelaCon-serien, den snabba, enkla och pålitliga lösningen vid koppling av kablar och kabeldragning i kopplingsdosor för elapplikationer. Oavsett vilka specifika krav du har på din kopplingsklämma så är HelaCon toppklämmor den bästa lösningen för koppling av kablar.

Hur byglar man?

”Koppla ihop två stift med en ”bygel”” Oftast behöver man ställa in t. ex. hårddiskar som master eller slave och det kan göras med en ”bygel” som är en liten plastbit med metallbleck i som man sätter över två metallstift för att på så sätt koppla ihop dom. Byglar kan sitta på i stort sett alla komponenter i en dator.

Hur byglar man en kabel?

Börja med att separera kabeln som ska skarvas från övrigt kablage för att undvika eventuella skador på resterande kablar. Skarva sedan ca 0,5-1cm på kabeln enl. bilden nedan. Var noga med att ej skala för djupt för att undvika att koppar-trådarna i kabeln klipps.

Hur klämmer man kabelskor?

Du klämmer ena halvan på skarvhylsan och sedan andra halvan. Man sätter hylsan så att tången klämmer som mest på delen där den avskalade biten av kabeln ligger. Man ser alltså på ”tänderna” på tången åt vilket håll kabelskon ska vara.

Hur använder man en kabelsko?

Kabelskon är så utformad att den kan klämmas fast på kabeln i kabelskons ena ände, och så att den kan skruvas fast i någon kontaktpunkt i andra änden. För att klämma fast kabelskor används vanligen ett speciellt verktyg i form av en kabelskotång. Många kabelskotänger kan även klippa av och skala elkablar.

Hur löder man sladdar?

Smält lite lödtenn på lödspetsen och torka av den på en avtorkningssvamp. Det lilla tennet som finns kvar på spetsen leder värmen från spetsen till ledningsmönstret.

Share this post