Rekommendationer

Ar det farligt att kora med punka?

Är det farligt att köra med punka?

Det är inte i sig farligt att bilen får punktering. Om bilen lämnar vid vägkanten kan det dock uppstå risksituationer speciellt när det är mörkt. Klä på dig en reflexväst och sätt sedan ut en varningstriangel på ett tillräckligt avstånd från bilen för att varna de övriga bilisterna.

Hur långt kan man köra på ett Nödhjul?

Vilka begränsningar har nödhjul? Ett nödhjul är ett hjul som är lättare och smalare än vanliga hjul (för att spara vikt och plats) och som är konstruerade för korta sträckor, vanligtvis högst åtta mil, och relativt låga hastigheter, vanligtvis högst 80 km/h. Vilken maxhastighet ett nödhjul har ska anges på det.

Kan man köra på ett punkterat däck?

Skadan kan lagas temporärt och med hjälp av kompressorn kan lufttrycket ökas i det skadade däcket. Sedan kan du fortsätta att försiktigt köra till närmaste däckverkstad.

Får man köra med Nödhjul på motorväg?

Har du ett monterat nödhjul på bilen är det viktigt att du inte kör i högre hastighet än det som är tillåtet för hjulet. Maxhastigheten för nödhjulet står i instruktionsboken. Nödhjulet är endast tillverkat för tillfällig färd, så försök att byta till ett vanligt hjul så snart som möjligt.

Får man köra Nödhjul på motorväg?

Får man köra på motorväg med Nödhjul?

På en motorväg, motortrafikled eller 2-1 väg får du inte stanna, så om du får problem och måste stanna eller köra långsammare än övrig trafik så kommer du att vara ivägen, därför är landsväg med vägren rätt svar. Ett nödhjul har alltid maxhastighet 80 km/h.

Kan man laga Pyspunka?

Din lokala däckverkstad kan eventuellt göra följande: Laga punkteringar i slitbanan. De flesta punkteringar, spikhål eller skärskador kan repareras, beroende på storlek av skada och om skadan är begränsad till slitbanan.

Vad kostar det att laga ett punkterat däck?

Kostnad för att laga punktering Att laga ett punkterat bildäck kostar mellan 400–500 kr. Eftersom kostnaden för att laga ett punkterat däck är billigare än självrisken är det ingen mening att blanda in försäkringsbolaget.

Share this post