Blogga

Kan viss vikarie vara?

Kan viss vikarie vara?

Vikariat är en tidsbegränsad anställning. Du som är vikarie längre än ett år har rätt till årlig löneförhöjning. Har du dessutom varit vikarie under en ännu längre tid kan ha rätt till en tillsvidareanställning! Här kan du läsa om vad som gäller för dig som är vikarie.

Vad tjänar en vikarie på förskolan?

Ingångslönen på drygt 123 kronor i timmen tycker de är helt okej. – Jag jobbade på Liseberg i somras och där tjänade jag 95 kronor, säger Nils som nyligen tackat ja till ett tremånaders vikariat på Mossens förskola.

Hur ska en vikarie vara?

Tänk på detta när du vikarierar Se till att du får tillräcklig introduktion. Att ställa frågor innebär inte att du är besvärlig – det är tvärtom nödvändigt för att du ska kunna göra ett bra jobb. Oroas inte av lite osäkerhet. Kompetens byggs upp medan du jobbar, det är helt naturligt att känna sig lite osäker i början.

Vem har rätt till förtur?

Om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist efter att ha varit anställd sammanlagt minst 12 månader under en treårsperiod hos samma arbetsgivare kan du ha företrädesrätt till återanställning. Företrädesrätten gäller i nio månader efter din sista arbetsdag, enligt §25 LAS.

Vad är Korttidsvikarie?

Ett arbete som korttidsvikarie är flexibelt Du planerar själv dina arbetstider och lägger in tillgänglig arbetstid i din kalender. Detta hanterar du enkelt i din digitala kalender som finns tillgänglig via en app i din telefon eller på webben.

Är vikarie korsord?

Synonymer till vikarie

  • ställföreträdare, ersättare, reserv, suppleant, person som vikarierar, duplikant, efterträdare, inhoppare, tillförordnad, tjänsteförrättande, stand-in. motsatsord. ordinarie.
  • Användarnas bidrag. avbytare, avlösare, inhoppare.

Hur mycket tjänar Timvikarie?

Ser man till Kommunals avtal har outbildade undersköterskor som timvikarie 113:23 kronor i timmen och utbildade undersköterskor tjänar 126:36 kronor per timme. Det nya är att alla får ett påslag med 1500 kronor på månadslönen från 1 juni. De som redan är anställda får även löneökningen retroaktivt.

Vad tjänar man som timvikarie på skola?

25 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad förväntas av en vikarie?

Vikarie i skola Du ska kunna följa instruktioner från ordinarie personal men samtidigt vara beredd att improvisera om det inte finns någon planering. Du ska skriva en kortare rapport till ordinarie lärare när dagen är slut.

Vad tror du förväntas av dig som vikarie och hur lever du upp till det?

Som vikarie kan det vara tufft att hävda dina rättigheter. Men acceptera inte lägre lön eller att inte omfattas av arbetsplatsens förmåner som till exempel läkarbesök och matkuponger. Du ska ha samma villkor som övriga anställda. Finns det kollektivavtal på arbetsplatsen omfattar det även dig.

När har man rätt till företrädesrätt?

En arbetstagare som blivit uppsagd på grund av arbetsbrist har ifrån uppsägningsbeskedet och till och med 9 månader från det att anställningen upphört, företrädesrätt. Om arbetsgivaren är en region gäller företrädesrätten på samma ort och inom samma förvaltningsområde där arbetstagaren senast var verksam.

Måste man lägga ut alla lediga tjänster internt?

Inom privat sektor finns ingen lagstadgad skyldighet att utannonsera tjänster. Inom kommun och region finns det inte heller något krav på utlysning av tjänster. Däremot har vissa kommuner och regioner policys om att vissa tjänster ska utannonseras.

Share this post