Trendig

Vad hander om man blir granskad av Skatteverket?

Vad händer om man blir granskad av Skatteverket?

Vi informerar dig om vad vi kommit fram till och lämnar ett förslag på beslut. På så sätt får du en sista möjlighet att berätta hur du ser på saken. Skatteverket fattar ett beslut som du får i din digitala brevlåda eller på posten. Om vi bedömer att något var fel i deklarationen ska det rättas till.

Hur långt bak kan Skatteverket granska?

Om du bor i Sverige är du skyldig att deklarera alla dina inkomster i Sverige oavsett varifrån de kommer och var de tjänats in. Har man missat att deklarera dessa inkomster kan Skatteverket gå tillbaka fem år och upptaxera individen samt ta ut straffavgift, så kallat skattetillägg.

Vad händer om man inte svarar Skatteverket?

Då kan det vara läge att inte plocka upp telefonen om Skatteverket skulle höra av sig för att kontrollera saken. Lagstiftningen är nämligen utformad på så vis att avdraget sannolikt bara blir nekat om du undviker att svara – men om du medger yrkandet kan straffet bli skattetillägg.

Kan Skatteverket se kontoutdrag?

Du kan alltid se saldo och kontohistorik i e-tjänsten Skattekonto. Du kan också beställa ett utdrag från skattekontot som skickas till dig med post eller till din digitala brevlåda. Kontohistoriken visar samtliga bokförda transaktioner på skattekontot under valt tidsintervall.

När får man tillbaka skattepengarna?

5-8 april – Skatteverket betalar ut skatteåterbäring till dig som godkänt din deklaration digitalt senast den 30 mars. 2 maj – Sista dagen att deklarera. 8-10 juni – Skatteverket betalar ut skatteåterbäring till dig som deklarerade senast den 2 maj.

Måste man svara Skatteverket?

Om du inte är nöjd med Skatteverkets beslut kan du begära att vi omprövar det. Detta gör du genom att skicka in en skriftlig begäran till ditt skattekontor. Använd gärna vår blankett för omprövning. Av blanketten framgår vilka uppgifter som ska finnas med i en begäran om omprövning.

Hur vet jag om min deklaration är godkänd?

Logga in på Mina sidor. Under fliken Skatter och deklarationer kan du se om din deklaration har kommit in, oavsett om du har deklarerat i e-tjänsten, appen, genom att ringa, sms:a eller skicka in pappersblanketten.

Share this post