Blogga

Hur skickar man sina namn till manen?

Hur skickar man sina namn till månen?

Ombord har den då mänger av jordbors namn med sig. Så här skickar du iväg ditt namn ut i rymden. Nasa bjuder just nu in människor runt om i världen att skicka in sina namn för att sedan etsa in dem på ett chip som ska fästas på rymdfarkosten Insight Mars Lander.

Hur många vill åka till Mars?

Idén går ut på att skicka folk på en enkel resa till Mars. Ungefär 200 000 har ansökt om att få delta i Mars One, och av dessa kvarstår nu 705 deltagare. Till sist ska endast fyra finnas kvar för den första resan, och därefter är tanken att Mars ska förses med fyra nya inbyggare vartannat år.

Vad behöver man för att åka till Mars?

SpaceX plan Det amerikanska rymdföretaget SpaceX planerar att skicka en obemannad raket till Mars år 2022. Denna obemannade raket ska innehålla material som ska hjälpa astronauter att leva på Mars. SpaceX vill skicka en bemannad raket till Mars två år senare – år 2024. Om SpaceX lyckas med sin plan vet ingen.

Hur mycket kostar det att skicka sitt namn till Mars?

Efter vidare konsultationer med Nasa Mars Outreach Team kom så ett svar till Royal Mail, skriver postverket i en pressrelaease. Där berättade Nasa att senaste resan till Mars som transporterade rovern Curiosity till planeten kostade motsvarande sex miljarder kronor.

Hur skickar man upp namn till Mars?

NASA vill skicka ditt namn till Mars. Med rymdfarkosten InSight. Feber / Vetenskap. NASA har satt upp en webbtjänst där rymdsugna kan ansöka om ett ”boardingkort” till deras rymdfarkost InSight och sedan tar denna med sig alla namnen när den beger sig till den röda planeten.

Hur skickar man sitt namn till mars 2021?

Det är Nasa som erbjuder det via den kommande marsexpeditionens webbplats. Skriv in ditt namn, land och e-postadress så lovar Nasa att gravera in namnet på en liten kiselskiva som ska finnas med ombord på Insight. På rymdsonden Orion som sändes upp för ett knappt år sedan fanns också möjligheten att få sitt namn med.

Hur mycket kostar en planet?

”Summan beror givetvis på hur många som reser, men jag är övertygad om att en flytt till Mars en dag kommer kosta under 500 000 dollar, och kanske till och med under 100 000 dollar.

Share this post