Blogga

Hur kan man betala med mobilen Samsung?

Hur kan man betala med mobilen Samsung?

När du konfigurerar kontaktlös betalning i Google Pay-appen läggs betalningsmetoden till i Android-enhetens inställningar automatiskt. Om du avinstallerar Google Pay-appen finns betalningsmetoden kvar i Android-enhetens inställningar och den kan fortfarande användas.

Vilket är bäst Samsung Pay eller Google Pay?

Den stora skillnaden mellan Google Pay och Samsung Pay är inte användarvänlighet eller funktionalitet, det är vilka banker som är anslutna till tjänsten. Det är betydligt fler banker som är anslutna till Samsung Pay, och det är därför större sannolikhet att just ditt kort stöds av Samsung Pay*.

Hur betalar jag med min telefon?

I butik (endast Android-enheter) Vid betalning verifierar du dig med ditt fingeravtryck eller mobilens låskod. Därefter blippar du din mobil mot terminalen, där symbolen för kontaktlösa betalningar visas.

Vilka butiker har Samsung Pay?

I alla butiker där du kan betala genom att ”blippa” (NFC-teknik) ditt kredit- eller bankkort kan du istället använda Samsung Pay. Samsung Pay är kompatibelt med samma teknologi som blipp-funktionen i dina kort. Om butiken inte har en NFC-läsare kan du ändå använda Samsung Pay, tack vare MST-teknik.

Var kan man använda Samsung Pay?

Så här använder du Samsung Pay Det riktiga kortnumret sparas inte i mobilen*. För varje kort skapas ett nytt digitalt kortnummer kopplat till den unika enheten. Detta innebär att butiken endast får det digitala kortnumret vid köptillfället. Du kan betala med Samsung Pay överallt där du kan betala med ditt fysiska kort.

Är Samsung Pay bra?

Är det säkert att betala med Samsung Pay? Samsung Pay är säkert att använda. När du ansluter dina kort till Samsung Pay sparas inte ditt riktiga kortnummer i mobilen*. För varje kort skapas ett nytt digitalt kortnummer kopplat till den unika enheten.

Är Google Pay bra?

En begränsning är så klart att det än så länge är så få banker som anslutit sig till Google Pay. Tjänsten i sig fungerar väldigt bra och är det smidigaste sättet att betala även om skillnaden mot Samsung och Apple inte är jättestor.

Vilka kort stöder Google Pay?

I Sverige har följande banker och kreditkort stöd för Google Pay.

  • Bank Norwegian (kreditkort Visa)
  • Curve OS Limited (Mastercard debitkort)
  • Danske Bank (Mastercard bankkort, kreditkort och företagskort)
  • Edenred Sweden (Prepaid Edenred-kort MasterCard)
  • Klarna (Alla Visakort)

Share this post