Rekommendationer

Far bort kaffeflackar?

Får bort kaffefläckar?

Gnugga försiktigt in flytande tvättmedel och kallt vatten i kaffefläcken. Låt tvättmedlet sitta kvar på fläcken i ungefär fem minuter, men var noga med att inte låta tvättmedlet torka. Om det är en gammal kaffefläck måste du låta plagget ligga i blöt i kallt vatten efter att du bearbetat fläcken med tvättmedel.

Hur får man bort fläckar från Viskosmatta?

SÅ: Eftersom mattan alltså reagerar dåligt vid kontakt med vatten – försök inte rengöra fläckar med vatten. Har man fått en fläck på mattan rekommenderas skumtvätt eller att lämnas in på tvätteri.

Hur får jag bort fläckar på vit matta?

Ta bort fläckar på mattan

  1. Agera så fort som möjligt.
  2. Använd en tygbit eller trasa för att suga upp vätskan. Gnugga inte!
  3. Använd så lite rengöringsmedel som möjligt.
  4. När fläcken är borta torkar du rent med en torr handduk eller en hårtork på låg värme.

Hur får man bort kaffefläckar med mjölk?

Kaffe och te Färska te- och kaffefläckar går bort om du lägger dem i kokande vatten. Är de blandande med mjölk lägg fläcken först i kallt vatten, sedan i kokande. Får du fläckarna på en duk häll på salt direkt på fläcken så att vätskan absorberas.

Hur får man bort kaffefläckar soffa?

Häll på flytande tvättmedel på fläcken och låt det absorberas i cirka 10 minuter. Därefter lägger du klädseln i varmt vatten i ungefär 30 minuter. Var noga med att inte använda ett tvättmedel med blekmedel om din soffa in är vit!

Hur få bort Kaffefläck på matta?

Om fläcken är färsk, använd helt enkelt en torr vit trasa för att torka av fläcken. Ta bort så mycket vätska som möjligt. Å andra sidan, om fläcken har torkat helt kan du behöva lossa den genom att väta området med varmt vatten. Se till att börja vid fläckens kanter och flytta inåt så att kaffet inte sprider sig.

Kan man tvätta viskos matta?

Tvätt av viskos och tencelmattor Vi rekommenderar tvättning utförd av en professionell fackman. Regelbunden dammsugning. Torka bort fläckar omedelbart med torr trasa. Använd ej vatten eller rengöringsmedel då mattan är känslig för vätska.

Hur får man bort kaffefläckar på linneduk?

Ättiksprit: Blanda lite ättiksprit med kallt vatten i en tom sprayflaska och spruta på fläcken. Badda fläcken försiktigt med en trasa tills den börjar att lösas upp. Låt verka och tvätta sedan i tvättmaskinen. Bikarbonat: Blöt fläcken med varmt vatten och häll sedan på ca en tesked bikarbonat.

Hur tar man bort gamla fläckar?

Tvätta med ren sprit eller t-röd på vita plagg eller gnid med glycerol eller alkogel. Skölj i kallt vatten. Kvarstår fläcken så skrubba in tandkräm (ej gel) blandat med bakpulver eller fukta med vinäger och låt stå några minuter. Skölj väl och tvätta.

Hur tar man bort kaffefläckar på möbler?

Naturliga fläckborttagare för kaffefläckar

  1. Ättiksprit: Blanda lite ättiksprit med kallt vatten i en tom sprayflaska och spruta på fläcken. Badda fläcken försiktigt med en trasa tills den börjar att lösas upp.
  2. Bikarbonat: Blöt fläcken med varmt vatten och häll sedan på ca en tesked bikarbonat.

Share this post