Rekommendationer

Vad menas med vikbart dack?

Vad menas med vikbart däck?

Vikdäck är den typ av däck som används på de flesta racer och MTB cyklar. De har en kant som är tillverkad av Kevlar eller annat böjligt material, och därför kan vikas ihop. Fördelar: På grund av den mjuka kanten är ett vikdäck lättare att montera och avmontera från fälgen.

Hur vet jag vilka däck som passar min cykel?

Välj den rätta däck-storleken till din cykel De 622 mm beskriver diametern på däcket och de 23 mm beskriver bredden på däcket. Om det inte spelar någon roll att man får ett bredare eller smalare däck än man tidigare haft, så ska man bara titta på däckets diameter, de 622 mm.

Vad betyder Kanttråd?

Kanttrådsdäck är den vanligaste typen av däck. Den har en tråd av stål eller kevlar (i vikbara däck) som hakas i fälgens kant. När den lösa innerslangen fylls med luft håller den samtidigt däcket på plats.

Vad betyder 44 635?

En storlek som man bör uppmärksamma lite är 28×1 5/8 x 1 ½ som finns både som 44-635 och 40-622, där sistnämda har bokstäverna NL efter tum-storleken.

Hur man byter slang på cykel?

Nedanför berättar vi mer om hur du gör för att byta slang på din cykel:

  1. Montera av hjulet. Först och främst är du tvungen att plocka bort hjulet.
  2. Ta bort ventilhatt och låsmutter.
  3. Kräng av däcket från fälgen.
  4. Ta ut slangen.
  5. Känn igenom däcket.
  6. Pumpa upp och montera den nya slangen.
  7. Sätt tillbaka däcket.
  8. Pumpa upp slangen.

Hur breda däck på Cykelfälg?

Låt oss till exempel anta att du har ett 56 mm brett däck (2,20 tum). Det är normalt avsett för en fälgbredd om 24 mm. Nu vill du montera däcket på en fälg med en fälgbredd på 29 mm. Det som då sker är att däcket blir bredare – enligt formeln ovan 5×0,4 = 2 mm bredare.

Vad är Clincher däck?

Clincher är den vanligaste typen av däck på moderna cyklar, där däckets sidor hålls fast av fälgens innerkant. Clincherdäck använder sig utav innerslang. Det finns två olika typer av Clincherdäck, vikbara och stålkant. Vikbara däck har en kant av kevlar, de är lättare och är hopvikbara.

Hur fungerar Tubeless?

UST står för ”Universal Standard Tubeless” och består av dels en specialdesignad fälg och dels ett specialutvecklat däck. Däcket har en kant som passar exakt in i en profil i fälgen som gör att de tillsammans skapar ett helt lufttätt system utan tätningsvätska ungefär som för en bil eller motorcykel.

Share this post