Allmänning

Hur mycket vetegras per dag?

Hur mycket vetegräs per dag?

2. Hur mycket ska jag äta per dag? – Antingen äter du en dos för att underhålla dig själv var och varannan dag i hela ditt liv, vilket kan vara 1 näve vetegräs/ 1 – 4 cl shot juice per dag. Eller så kör du en rejäl detox där du dricker två till tre shot vetegräs juice per dag 4 cl stycket.

Vad innehåller Korngräs?

Korngräs är speciellt rikt på mineralerna järn, zink och kalium. Korngräs innehåller enzymer och samtliga B-vitaminer. Innehåller dessutom alla essentiella (livsnödvändiga) aminosyror och därmed perfekt för dig som tränar.

Hur nyttigt är vetegräs?

Vetegräs är mycket näringsrikt och utmärker sig främst för sitt rika innehåll av klorofyll, fiber och basbildande mineraler. Klorofyll är det ämne som färgar gräset grönt och fungerar ungefär som växternas hemoglobin. Klorofyll är även rikt på antioxidanter.

Hur gör man vetegräs?

Blötlägg groddarna över natten (8-12 timmar). Därefter sprids de ut på groddningsfatet/burken. Vattna 2-3 gånger per dag till dess att groddana har växt och rötterna har en längd av 1-2cm vilket tar omkring 2-3 dagar. För att gro vetegräs; plantera fröna i jord och vattna dagligen tills dess att gräset växt cirka 20cm.

Vad är Korngräspulver?

Korngräspulvret är väldigt likt vetegräspulver, men korngräspulver är lättare för kroppen att smälta, så näringen går fortare ut till blodet och cellerna. Korngräs har som sagt ett stort innehåll av både vitaminer och mineraler och sägs vara bra mot många olika åkommor, som blodbrist, trötthet, migrän och ledproblem.

Hur gör man för att odla sitt eget Kattgräs?

Själva odlandet av kattgräset är lätt: strössla ut frö på fuktad jord, täck m lite mer jord och håll sådden fuktig. Vindruvsaskar eller gamla champinjonaskar är toppen, med stängt lock håller sådden fukten bra och sköter sig själv i flera dagar utan tillsyn. Men att få katten att låta gräset växa ifred är svårare….

Share this post