Trendig

Vilken lask ska man dricka light eller vanlig?

Vilken läsk ska man dricka light eller vanlig?

Ju mer läsk vi dricker desto större risk att få en sjukdom, öka i vikt och att få karies, menar Ingrid Larsson. – En burk, 33 cl vanlig läsk innehåller cirka 120 kalorier, kcal, medan motsvarande burk lightläsk innehåller 3 kcal, konstaterar hon.

Är Cola light nyttigare än vanlig cola?

Sockerfri lightläsk, likt Cola Zero, innehåller aspartam (sötningsmedel) som visat sig öka aptit och försämra kroppens tolerans för kolhydrater. Drycken är inte bättre än vanlig cola – pga resterande energiintag innehåller kolhydrater – som enklare orsakar viktuppgång pga den försämrad toleransen.

Vad gör light läsk med kroppen?

Försöksdjuren blev hungrigare och åt mer – och blodsockervärdet steg. Artificiella sötningsmedel, till exempel aspartam och sackarin, innehåller få eller inga kolhydrater – och därför också få eller inga kalorier.

Är det bra med light läsk?

Precis som socker i sig inte är farligt är inte heller sötningsmedel i sig farligt. Varken vanlig läsk eller lightläsk kommer påverka kroppen negativt om man dricker det då och då. Det är den långsiktiga konsumtionen som är tveksam.

Vad är bäst cola light eller Zero?

Båda dryckerna är socker- och kalorifria. Smaken av Coca‑Cola zero sugar är nästintill identisk med Coca‑Cola original taste. Coca‑Cola light har däremot en annan smakkombination som bäst beskrivs som en lättare colasmak, därav Coca‑Cola light taste. Vi brukar säga att det finns en Coca‑Cola för alla.

Kan man bli tjock av Cola Zero?

Bli tjock. L ’aspartam innehållet i dessa drycker gör dig faktiskt fet indirekt. Den söta smaken av Coca Cola Zero får faktiskt hjärnan och kroppen att på något sätt tänka att ”kalorierna kommer” och vad som kommer att ätas nästa kommer att deponeras som fett.

Är det farligt att dricka Coca Cola light?

Du kan utveckla typ 2-diabetes Enligt en del experter är de sötningsmedel som används i lightläsk minst lika farliga som vanligt vitt socker, eftersom de smakar ännu sötare och därför i högre grad kan göra att man tappar kontrollet över sitt sötsug. Ökat sötsug och sämre matvanor kan bidra till typ 2-diabetes.

Är light läsk farligt?

Lightläsk är cancerframkallande, gör dig tjock och ger dig ett ökat sockersug – rönen om lightläsk har varit många. Men enligt ny dansk studie är den artificiellt sötade drycken faktiskt inte lika farligt som du tror, skriver Politiken.

Hur farligt är light läsk?

De som drack mer än två glas lightläsk per dag visade sig löpa hela 26 procent större risk att dö tidigt än de som drack mindre än ett glas lightläsk i månaden. Mer specifikt kunde man se att lightläsk-drickarna har dött av hjärt- och kärlsjukdomar i betydligt högre grad än andra.

Är sockerfritt bättre?

Lightläsk och lightsaft är inga nyttigare alternativ än vanlig läsk och saft, men ger inget blodsocker, varför de är att föredra. Tänk på att sockerfritt godis sällan är kolhydratsfritt men att det är långsamma kolhydrater. Det kan behöva insulin. Sockerfritt godis innehåller sockeralkoholer som har laxerande effekt.

Är Zero läsk bättre?

Trots att Cola Zero, utifrån det vi vet idag, inte verkar vara skadligt för hälsan bidrar det inte heller med någon näring och därför är det en onödig produkt. Om man använder sig av Cola Zero för att stilla sitt sötsug behöver man istället se över kosten i övrigt och justera för att på riktigt bli kvitt sötsuget.

Share this post