Populära

Varfor har jag ont langst ner i ryggen?

Varför har jag ont längst ner i ryggen?

Möjliga orsaker Om du har ont i nedre delen av ryggen kan det bero på många olika saker. Ryggvärk är ett vanligt problem och beror oftast på stillasittande, tunga lyft, överbelastning, muskelsträckning eller stress. Du kan känna att det gör mer ont vid vissa rörelser eller uppleva stelhet.

Vilken Värktablett är bäst mot ryggvärk?

Smärtlindring vid rygg- och nackvärk. Vid ryggskott eller värk i nacken kan du till exempel ta tabletter med paracetamol. Det finns också tabletter med naproxen och ibuprofen. Alla dessa är att föredra framför acetylsalicylsyra eftersom de har mindre risk för biverkningar.

Vad ska man göra om man har ont i nedre delen av ryggen?

Vad kan jag göra själv

  1. Rör på dig. Försök att röra på dig som vanligt.
  2. Undvik tunga lyft och vridning i sidled. Du bör inte lyfta eller bära tungt när du har ont i ryggen.
  3. Värktabletter kan hjälpa dig att röra dig som vanligt.
  4. En kudde under svanken kan lindra ryggont.
  5. Arbetsmiljön kan påverka ryggont.

När jag vaknar har jag ont i ryggen?

En obekväm kropp väcker sig själv och sover du i fel säng måste du byta sovställning ofta. Då får dina muskler ingen chans att slappna av och få den vila de behöver. Sitter smärtan högt upp i ryggen kan det bero på att din säng är för fast, har du ont i svanken är sängen troligen för mjuk.

Kan man ta Ipren mot ryggont?

Rör på dig så mycket det går, även om det gör lite ont så går läkningen fortare då. Ta full dos receptfria värktabletter de första dagarna. Helst ska du kombinera en antiinflammatorisk tablett med paracetamol (t. ex 1 Ipren samt 2 alvedon).

Kan man ta Alvedon mot ryggont?

Vad tar man mot smärtan? Initialt följs normal användning av värktabletter. Enklare värktabletter som paracetamol (exempelvis Alvedon och Panodil) brukar inte räcka och då är förstahandspreparatet Citodon, alternativt Tradolan eller Dexofen som båda kan kombineras med exempelvis paracetamol.

Varför får jag ont i ryggen av sängen?

En madrass utan rätt stöd eller hårdhet kan leda till ryggsmärtor. Om madrassen är för hård, kan det också leda till ryggproblem. Samma sak om madrassen är för mjuk. För att se om din madrass ger dig rätt stöd behöver du fundera på om du har mer ont i ryggen när du vaknar på morgonen än när du lägger dig.

Share this post