Allmänning

Vad har England uppfunnit?

Vad har England uppfunnit?

9. WWW uppfanns av en Engelsk forskare. Tack vare den engelske vetenskapsmannen Tim Berners-Lee så kan vi använde internet som vi gör idag. Han uppfann nämligen WWW, som står för World Wide Web.

Vad finns det för likheter mellan Sverige och England?

Religionen är ännu en likhet. Bägge nationer är officiellt kristna, men ingen av oss bryr sig egentligen. Då menar vi givetvis den stora massan. Det finns givetvis väldigt religiösa människor som fortfarande tar sig till kyrkan varje söndag, ber sina böner och har Jesus på korset tydligt synligt i sina hem.

Varför utbröt det ingen revolution i Storbritannien under 1800-talet?

Den industriella revolutionen fortsatte och Storbritannien blev en ekonomisk stormakt. Kolonialväldet expanderade genom Indiens slutliga erövring och införlivandet av stora delar av den afrikanska kontinenten i det brittiska väldet under slutet av 1800-talet. På Irland hämmades ekonomin av brittiska tvångslagar.

Vad hände i England under renässansen?

När den protestantiska reformationens idéer nådde England på 1500-talet var det möjligt för Henrik VIII att bryta med påven och lägga grunden för den anglikanska kyrkan. Kungen fick, trots påvens veto, skilja sig från sin första hustru och kyrkans egendomar ställdes under hans kontroll.

Är England ett rikt land?

Storbritannien är en av världens mest betydande ekonomier, världens 5:e största ekonomi enligt Internationella valutafondens rankinglista från 2020 räknat enligt nominalt BNP.

Vad är skillnaden mellan Sverige och England?

I Storbritannien ses det fortfarande lite annorlunda på sex och sexuell frigörelse jämfört med i Sverige. En svensk skulle troligen inte höja på ögonbrynen om någon bytte om direkt på stranden, medan en britt skulle känna sig betydligt mer obekväm och med största sannolikhet inte göra likadant.

Vad är skillnaden mellan Storbritannien och Sverige?

Storbritannien, som är ungefär hälften så stort som Sverige, består av England, Skottland, Wales samt Nordirland på ön Irlands nordöstra del. Även ögruppen Hebriderna, väster om Skottland, och Orkney- och Shetlandsöarna, norr om Skottland hör till Storbritannien.

Hur förändrade den industriella revolutionen samhället?

Utvecklingen inom jordbruket ledde till att befolkningen ökade. Samtidigt blev många bönder arbetslösa efter att ha sålt eller förlorat sin jord. Allt fler människor flyttade därför in till städerna där de försåg den framväxande industrin med billig arbetskraft.

Hur var det att leva under renässansen?

Det var massor med upptäckter, uppfinningar och ett ständigt sökande efter kunskap. Många stora verks skrevs, både inom teater och litteratur. Hela världssynen ändrades under den här tidsepoken, och ekonomin blomstrade. Den nya idévärlden var vad man kallade renässansen.

https://www.youtube.com/watch?v=pckt-CbsNWc

Share this post