Trendig

Hur haller man badtunnan ren?

Hur håller man badtunnan ren?

5 enkla råd för skötsel av vattenhygienen om du har reningsverk

  1. Duscha alltid före du går i badtunnan.
  2. Använd bakteriedödande medel före och efter badandet.
  3. Kontrollera och justera pH-värdet med jämna mellanrum.
  4. Tillsätt 30 ml aktivt syre varje vecka.
  5. Rengör filterpatronen ofta och ha tillräcklig filtreringstid.

Kan man ha sjövatten i badtunna?

Kaminen behöver inte sköljas med sötvatten efter användningen. Alla våra badtunnor tål havs- och sjövatten. Det är dock bra att vara extra noga med vattenhygienen och rengöringen när havs- eller sjövatten används.

Hur ofta ska man byta vatten i spa?

Vattnet i ett spabad bör bytas 2-4 gånger/år beroende på hur många som badar och hur ofta. Vid normalt användande, 4 personer som badar 2 gånger i veckan, och om man har kommunalt vatten så skall vattnet bytas 2-4 gånger/år. Fler badande och mer frekvent användande medför fler vattenbyten.

Vilka regler gäller för badtunna?

Ska du bygga en pool eller placera en badtunna på din tomt är det viktigt att känna till vilka regler som gäller. Ligger fastigheten vid vatten kan det krävas strandskyddsdispens. Behöver du spränga krävs tillstånd från polisen.

Kan man ha sjövatten i spabad?

Sjövatten rekommenderas inte, men om det är enda alternativet krävs ordentlig desinficering med klor före bad. För småpooler rekommenderas främst snabbklor för effektiv desinficering. Det är mycket snabblösligt och kan spridas ut direkt i poolen. En annan fördel är att det är i princip pH-neutralt.

Kan man ha vatten i badtunnan på vintern?

A: Du kan använda badtunnan normalt under vintern, bara du tar hand om uppvärmning och tömmer badtunnan då du badat färdigt. Observera att vattnet som hamnat utanför tunnan kan frysa och bli halt.

Hur länge håller ett Utespa?

Hur gammalt badet är kan variera mellan några månader, upp till 5–6 år. Samtliga spabad är genomgångna, trasiga komponenter utbytta och i de fall det har behövts är de även provkörda med vatten enligt en standardcykel. Smärre estetiska skönhetsfel kan förekomma, som till exempel repa på panel och skal.

Share this post