Trendig

Nar startar kylflakten?

När startar kylfläkten?

Normalt vid 87 grader på inkommande vatten i kylaren, men över 50km/h behöver inte fläkten gå, då räcker det med fartvinden. ofta så används en fläktgivare som slår till vid 92grader och slår ifrån vid 87grader och den sitter oftast efter kylaren, alltså så borde fläkten starta när motorn får 92gradigt vatten.

Vad har fläkten för uppgift?

En fläkt är en konstruktion avsedd att förflytta gas. Fläkten består oftast av en motor som roterar ett antal vingliknande blad. Vid rotation av bladen uppstår ett undertryck på ena sidan och motsvarande övertryck på den andra sidan, varpå gasblandningen sätts i rörelse.

Hur fungerar en Viskokoppling?

Viskokopplingen ser ut som en diffbroms med lameller. Vätskan i kopplingen är en silikonolja som har den egenskapen att den kan ändra sin trögflutenhet även kallat viskositet. Det används i viskokopplingen, när det är varvtalsskillnad mellan lamellerna rörs oljan om och blir varm.

Varför låter fläkten på bilen?

Det är svårt att uttala sig om ljud när man inte har lyssnat på den men det kan vara så enkelt att du har något löv som tagit sig in till fläkten och ligger där och klapprar som spelkorten man hade på cykelekrarna “på den gamla goda tiden”! Precis, troligtvis ett löv eller dylikt.

Varför uppfanns fläkten?

Redan för över 2000 år sedan erkände egyptierna den kalla effekten av luftströmmar och använda utrymmen som en föregångare till fläkten. Fläkten uppfanns sedan 1740 av Stephen Hales, som transporterade den dåliga luften inuti fartyg till utsidan. Den elektriska takfläkten uppfanns 1882 av Philipp Diehl.

Vad är skillnaden mellan 4WD och AWD?

Kanske har du sett att biltillverkarna benämner fyrhjulsdrift på olika sätt, såsom 4×4, 4WD och AWD? Dessa benämningar är bara olika sätt att beskriva fyrhjulsdrift på – och idag fungerar de flesta fyrhjulsdrivna system på ungefär samma sätt oavsett vad biltillverkarna väljer att kalla dem.

Share this post