Allmänning

Vad betyder ladan?

Vad betyder lådan?

En låda är ett föremål med en botten och ett antal väggar, en på varje sida, i vilken man kan placera saker. Den kan bestå av olika material såsom trä eller kartong.

Vem uppfann lådan?

Det finns delade meningar om exakt när papplådan uppfanns. Oavsett vem man anser det var som faktiskt uppfann dessa lådor så är en sak säker, det skedde under 1800-talet. I början av 1800-talet så började nämligen papplådor att användas som förpackningar både i England och i Tyskland.

Är väl låda korsord?

Synonymer till låda

  • subst. behållare, ask, skrin, schatull, kartong, box, back, lår, binge, kista; boklåda, bokhandel; hålla låda (vard.) prata i ett sträck; öppna egen låda (vard.) starta eget.
  • verb. låda vid sitta fast vid, häfta vid, klibba fast vid, vidlåda.
  • Användarnas bidrag. dosa, etui.

Vad betyder att knyta sig?

Svar: Uttrycket knyta sig i betydelsen ’gå och lägga sig för att sova’ hänger ihop med knyta sig i betydelsen ’dra ihop sig, krypa ihop sig, göra sig sammankrupen’ o.d. Jämför t. ex. med det knöt sig i magen på mig.

Vad är svarta lådan på flyget?

Hur kan svarta lådan klara flygkrashen? Det som brukar kallas svarta lådan är egentligen två lådor som är orangemålade för att man lättare ska kunna hitta dem efter en krasch. Den ena lådan kallas voice recorder och spelar in rösterna från piloterna och andra i flygplanets cockpit, samt radiotrafiken med flygledarna.

Vad finns i svarta lådan?

Vad gör dessa lådor? – De registrerar helt enkelt all information som går att få från en flygning. Den första lådan som heter Cockpit Voice Recorder är den som innehåller all röstkommunikation som skett från flygplanet under flygningen. Den andra lådan innehåller data, som flyghöjd och lufttryck och liknande.

Har den som håller låda korsord?

Synonymer till hålla låda

  • orera, prata.
  • Användarnas bidrag. orda, tala, snacka.

Är fyrar i linje?

ens, en sjöterm, en tänkt linje bildad mellan två (tydligt iakttagbara) föremål. När föremålen ligger på linje är de i ens. Något av dessa föremål kan utgöras av en udde, bergshöjd, skorsten, kyrktorn, vattentorn, mast eller något fast sjömärke som fyr, kummel, tavla eller målad fläck.

Vad är lätting?

Lätting betyder i stort sett samma sak som latmask.

Vad betyder utdöms?

Utdöma betyder i stort sett samma sak som fastställa genom dom.

Share this post